Οι αναμνήσεις του Μαρτίνεθ απ' τον ΠΑΟΚ και η πρώτη νίκη που ψάχνει σε ντέρμπι

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ

i

© Intime

Οι αναμνήσεις του Μαρτίνεθ απ' τον ΠΑΟΚ και η πρώτη νίκη που ψάχνει σε ντέρμπι

Ιάσονας Τσίλης 16:04 - 05.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:12 - 14.08.2024

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ προετοιμάζει τους «ερυθρόλευκους» για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο ίδιος έχει αντιμετωπίσει ξανά τους Θεσσαλονικείς, ως προπονητής της Γρανάδα με απολογισμό δύο λευκές ισοπαλίες και ψάχνει την παρθενική του νίκη απέναντι στον Δικέφαλο αλλά και σε οποιοδήποτε ντέρμπι ως προπονητής του Ολυμπιακού, μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες κόντρα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» , ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα αγωνιστούν με τον κόσμο στο πλευρό τους, ανεξάρτητα απ' το αποτέλεσμα της έφεσης που έχουν καταθέσει για την πρωτόδικη απόφαση για μηδενισμό στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αφαίρεση ενός βαθμού και δύο αγώνες κεκλεισμένων θυρών.

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, μετά τις σημαντικές νίκες απέναντι σε Γουέστ Χαμ και ΟΦΗ θέλει να πετύχει μία ακόμη, η οποία μάλιστα, αν επιτευχθεί, θα είναι η πρώτη στα φετινά ντέρμπι, μετά την ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ και το επεισοδιακό παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ιδιαίτερα για τον προπονητή του Ολυμπιακού, θα είναι πολύ σημαντικό να «σπάσει το ρόδι» στα μεγάλα παιχνίδια.

Μια ενδεχόμενη επικράτηση επί του ΠΑΟΚ, θα εκτοξεύσει την ψυχολογία των Πειραιωτών, οι οποίοι θα έχουν βγάλει το μεγαλύτερο μέρος του πολύ απαιτητικού προγράμματος, που έχουν από το τέλος της διακοπής του Οκτωβρίου για τις εθνικές ομάδες, μέχρι και την ερχόμενη σε 10 μέρες, με μεγάλη επιτυχία. Παράλληλα, θα αφήσουν επτά (τουλάχιστον) βαθμούς πίσω τον «δικέφαλο του Βορρά» και κατά πάσα πιθανότητα οι συνδιεκδικητές του τίτλου θα είναι δύο για τους «ερυθρόλευκους» σε αυτή την περίπτωση.

Ο Μαρτίνεθ, παρόλο που διανύει τον πρώτο του χρόνο στην Ελλάδα, έχει βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ. Ήταν τη σεζόν 2020-21 για τους ομίλους του Europa League. Τότε, ο Ισπανός, ήταν τεχνικός της Γρανάδα, την οποία οι «ασπρόμαυροι» είχαν αντίπαλο στον όμιλο μαζί με Ομόνοια και Αϊντχόφεν.

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν στις 29 Οκτωβρίου 2020, για τη δεύτερη αγωνιστική, στην έδρα της Γρανάδα. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 0-0 και αποτέλεσε μάλιστα, το τελευταίο του Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο του Δικεφάλου, με τον Πάμπλο Γκαρσία να τον αντικαθιστά. Στην εν λόγω αναμέτρηση μάλιστα, ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος απ' τους Ισπανούς και θα μπορούσε κάλλιστα να έχει φύγει με το «τρίποντο» απ' την Ανδαλουσία.

Η επόμενη μονομαχία με τη Γρανάδα ήταν στις 10 Δεκεμβρίου 2020 για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Αυτή τη φορά, με προπονητή τον Πάμπλο Γκαρσία, χωρίς όμως βαθμολογικό κίνητρο, καθώς με πέντε βαθμούς μετά από πέντε αγώνες, ο ΠΑΟΚ είχε αποκλειστεί και μαθηματικά απ' τη συνέχεια της διοργάνωσης. Το τελικό σκορ ήταν το ίδιο με εκείνο του πρώτου αγώνα, με την εικόνα ωστόσο να είναι αντεστραμμένη, αφού οι Ισπανοί ήταν σαφώς ανώτεροι.