Με δημιουργό και κορυφαίο τον Μασούρα, ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Μασούρας και ο Γιόβετιτς στο Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα

i

© Intime

Με δημιουργό και κορυφαίο τον Μασούρα, ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:25 - 28.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:18 - 14.08.2024

Ο Ολυμπιακός έβαλε δύσκολα στον εαυτό του αλλά τελικά πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (3-1), στο ματς της 20ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έβαλε δύσκολα στον εαυτό του, όμως τελικά πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, με σκορ 3-1, στο ματς της 20ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προβάδισμα δύο τερμάτων και φάνηκαν να «καθαρίζουν» το ματς, το οποίο όμως έγινε αμφίρροπο μετά την μείωση των φιλοξενούμενων. 

Στο πρώτο ημίχρονο οι Πειραιώτες προσπάθησαν να μπουν δυναμικά, όμως ο ΠΑΣ κρατούσε κοντά τις γραμμές του, με τους 11 παίκτες του Γρηγορίου να βρίσκονται πίσω από τη μπάλα. Όσο πέρναγε η ώρα, οι φιλοξενούμενοι πήραν κάποια μέτρα, όμως δεν αξιοποίησαν τις επιθέσεις τους. 

Από το 20λεπτο και αργότερα ο Ολυμπιακός ανέκτησε το χαμένο έδαφος, εντούτοις δυσκολευόταν να φτάσει εστία. Το προβάδισμα πλησίασε στο 30’ όταν ο Κώστας Φορτούνης από ευνοϊκή θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Σε αυτή απάντησε ο ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Σόρια να κάνει ένα σουτ εκτός περιοχής το οποίο απέκρουσε ο Πασχαλάκης, στο 39’. Γκολ δεν σημειώθηκε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με 0-0. 

Αυτό τελικά ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ντόη να πετυχαίνει ίσως το κορυφαίο γκολ της καριέρας του. Ο αμυντικός των Πειραιωτών έφερε την μπάλα μπροστά και με ένα ασύλληπτο μακρινό σουτ στο 57’ έκανε το 1-0. Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε και το 2-0 με τον Μασούρα να πλασάρει εύστοχα απέναντι στον Αναστασίου. Η φάση εξετάστηκε από τον VAR και ακυρώθηκε για οφσάιντ. 

Το ίδιο συνέβη και στο 65’ όταν ο Ναβάρο είδε τον βοηθό να σηκώνει το σημαιάκι του,. Εντούτοις, ο επιθετικός ήταν καλυμμένος και μέσω VAR το τέρμα - το οποίο του πρόσφερε ο Μασούρας - μέτρησε κανονικά. Όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει ξανά ροντέο το ματς. Στο 74ο λεπτό ο Τούτου έκανε απίθανη ενέργεια και τελικά απέσπασε το πέναλτι από τον Παναγιώτη Ρέτσο. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Κόντε έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας.

Ακολούθησε η ανισορροπία στην άμυνα των Πειραιωτών, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να μην μπορεί όμως να απειλήσει με ουσία. Στο 88' ο Ναβάρο έφτασε κοντά στο να φέρει τη λύτρωση για την ομάδα του, όμως η προσπάθεια που έκανε κατέληξε στο δοκάρι. Τελικά η ηρεμία ήρθε στο 90+3' όταν ο Γιόβετιτς εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μασούρα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1. 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Μετά το 2-1, η άμυνα και κυρίως η μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού βρισκόταν σε μία ταραχή. Αυτό ήταν κάτι το οποίο ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν εκμεταλλεύτηκε, μην μπορώντας να πάρει κάτι από τα λάθη των «ερυθρόλευκων». Για καλή τύχη της ομάδας του Πειραιά, ο Γιόβετιτς έκανε το 3-1, αφού η ζημιά μπορούσε να γίνει ακόμα και στις καθυστερήσεις. 

MVP:

Ο Γιώργος Μασούρας! Ο Έλληνας επιθετικός ήταν σε εξαιρετικό βράδυ και προσπαθούσε να κάνει τα πάντα. Εν μέρει τα κατάφερε! Πήρε αρκετές μονομαχίες, έδωσε δύο ασίστ, έβαλε και γκολ το οποίο δεν μέτρησε, επομένως o τίτλος του MVP του ανήκει δικαιωματικά. 

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: 

Από τη σεζόν 2013-14, δηλαδή την τελευταία δεκαετία, ο Ολυμπιακός δεν έχει ηττηθεί ποτέ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Με εξαίρεση το 2-2 της σεζόν 2014-15, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σημειώσει 13 νίκες σε 14 παιχνίδια. 

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκο, Όρτα, Έσε, Φορτούνης, Μασούρας, Μαρτίνς, Ναβάρο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Αθανασίου, Σόρια, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Κιάκος, Καραχάλιος, Λιάσος, Ριένστρα, Ροσέρο, Μπαλάν, Τζίμας.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Θυμηθείτε το live του αγώνα:

  • Τέλος στο ματς

Δ. Βερβελές: Η αγωνία θα τερματίσει στο 93' με τον Γιόβετιτς να κάνει ένα εξαιρετικό τελείωμα και να διαμορφώνει το 3-1.

  • 90+3' ΓΚΟΟΟΛ για τον Ολυμπιακό. Ο Γιόβετιτς με ωραίο τελείωμα έκανε το 3-1 για την ομάδα του.  
  • Πέντε θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων. 
  • 89' Στη θέση του Ναβάρο ο Γιόβετιτς.  
  • 88' Ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για τους Πειραιώτες. Ο Ναβάρο έκλεψε την μπάλα, έκανε το σουτ, αλλά το τελείωμα του βρήκε το δοκάρι του Αθανασίου. 
  • 87' Καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ποντένσε έκανε το σουτ από πλάγια θέση, όμως ο Αθανασίου μπλόκαρε. 
  • 82' Αλλαγές για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Έφορντ και Τσαούσης αντί Κιάκου και Ριένστρα. 

Δ. Βερβελές: Και πάλι με την αγωνία, μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο...

Δ. Βερβελές: Δεν θα υπάρξει ματς με ηρεμία φέτος για τον Ολυμπιακό. 2-1 μειώνει ο ΠΑΣ με πέναλτι του Κόντε, διαμαρτύρονται οι "ερυθρόλευκοι" ότι η ανατροπή έγινε εκτός περιοχής...

  • 75' ΓΚΟΟΟΟΟΛ για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Ο Κόντε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, στο κέντρο της εστίας.
  • 74' ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ! Ο Τούτου κάνει ασύλληπτη ενέργεια, περνάει τους πάντες και ο Ρέτσος τον μαρκάρει μέσα στην περιοχή.
  • 70' Ο Ζέλσον Μάρτιννς έκανε ένα σουτ το οποίο κατέληξε σε κόρνερ

Δ. Βερβελές: Κατάφερε αυτός ο βοηθός, ο Φωτόπουλος, να κλέψει τη δόξα του Ναβάρο στο 2-0. Δύο παίκτες τον κάλυπταν και σήκωσε σημαία αυτός ο βοηθός. Κανονικά μέσω του VAR μέτρησε το γκολ!

  • 66' ΓΚΟΟΟΟΟΛ για τον Ολυμπιακό! Ο Μασούρας τροφοδότησε τον Ναβάρο και εκείνος με πλασέ σκόραρε για το 2-0.
  • 65' Ο Ναβάρο κάνει το 2-0, όμως ακυρώνεται για οφσάιντ
  • 65' Ο Ζέλσον Μαρτίνς έκανε ένα ωραίο διαγώνιο σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο Αθανασίου

Δ. Βερβελές: Τέταρτη μεταγραφή που παίζει σήμερα, ο Τσικίνιο αντί του Όρτα στο ματς.

  • Δεν μετράει λέει το VAR
  • 59' Ο Mασούρας έκανε το 2-0 όμως η φάση εξετάζεται για οφσάιντ στην αρχή της φάσης από τον Ζέλσον Μαρτίνς. 

Δ. Βερβελές: Και τη λύση δίνει ο Ντόη στο 57' με μακρινό σουτ. Το πίστεψε, το έκανε, μαγκιά του!

  • 57' ΓΚΟΟΟΟΟΛ για τον Ολυμπιακό! Ο Ντόη έβγαλε μπροστά την μπάλα και με ένα τρομερό μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
  • 51' Ο Ναβάρο πήρε μία κεφαλιά εκμεταλλευόμενος την μπαλιά του Μασούρα, η μπάλα στα χέρια του Αθανασίου.

Δ. Βερβελές: Χωρίς αλλαγή ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο τελικά. Συνεχίζει με την ίδια εντεκάδα ο Καρβαλιάλ.

  • Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο

Δ. Βερβελές: Τέλος ημιχρόνου, στο 0-0. Δυσκολεύεται ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και πλέον ο Καρβαλιάλ καλείται να βρει ιδέες και από τον πάγκο του...

  • Τέλος στο πρώτο ημίχρονο
  • 41' Ο Ντόη πήρε μία κεφαλιά μετά από κόρνερ που πέρασε άουτ

Δ. Βερβελές: Και μέσα σε όλα, ο Πασχαλάκης κρατάει όρθιο τον Ολυμπιακό με την απόκρουσή του στο σουτ του Σόρια στο 38'. Κακός ο Ολυμπιακός, χωρίς δημιουργία και μεγάλες φάσεις...

  • 39' Απαντάει με μεγάλη ευκαιρία ο ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Σόρια να κάνει ένα σουτ εκτός περιοχής το οποίο απέκρουσε ο Πασχαλάκης

Δ. Βερβελές: Στο 30' ο Φορτούνης δεν μπορεί να ανοίξει το σκορ, στην καλύτερη στιγμή του ματς ως τώρα...

  • 30' Μεγάλη ευκαιρία με τον Φορτούνη, ο οποίος από την περιοχή και σε πλεονεκτική θέση στέλνει την μπάλα άουτ

Δ. Βερβελές: Ζόρια για τον Ολυμπιακό, δεν μπορεί να βγάλει φάσεις για το 1-0. Στο 1/3 του ματς κοντά πλέον, ο Καρβαλιάλ σηκώνει ήδη παίκτες του για προθέρμανση...

  • 27' Ο Όρτα έκανε ένα σουτ από τον άξονα, στα χέρια του Αθανασίου η μπάλα
  • 27' Ο Αθανασίου χρειάστηκε να κάνει επέμβαση σε ένα γύρισμα, η μπάλα κόρνερ.
  • 19' Ο Φορτούνης τροφοδότησε τον Μασούρα στην καρδιά της περιοχής, όμως ο δεύτερος δεν μπόρεσε να βρει όπως ήθελε την μπάλα που κατέληξε άουτ. 
  • Μοναδική τελική αυτή του Μασούρα στο 2ο λεπτό, κακό παιχνίδι για την ώρα

Δ. Βερβελές: Πρώτο τέταρτο στο ματς, στο 0-0. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να δημιουργήσει ευκαιρίες, απέναντι στον ΠΑΣ που παίζει πίσω από τη σέντρα για τα καλά...

  • Ο Ολυμπιακός ψάχνει να βρει χώρους στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τον ΠΑΣ να παίζει διπλή ζώνη άμυνας.
  • 2' Πρώτη στιγμή στο ματς με τον Μασούρα από τον άξονα να επιχειρεί ένα σουτ, το οποίο κατέληξε πάνω από τη γωνία της εστίας.
  • Σέντρα στο ματς

Δ. Βερβελές: «Καλησπέρα κι από εμένα. Ξεχωριστό και... μεταγραφικά το ματς. Βασικοί Ναβάρο, Μαρτίνς, Όρτα, στον πάγκο οι Κάρμο, Τσικίνιο, Άμπι για τον Ολυμπιακό! Οι 6 μεταγραφές της ομάδας τον Ιανουάριο, που καλούνται να βοηθήσουν την ομάδα να παραμείνει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος...»

  • Λίγη ώρα για τη σέντρα του αγώνα
  • Τελευταία νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα αυτή κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (2-1) πριν από τρεις αγωνιστικές. 
  • Όσον αφορά τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού, οι Πειραιώτες φαίνεται να ολοκλήρωσαν τις κινήσεις τους για τον Γενάρη. Το Σάββατο σταμάτησαν οι επαφές για Ράντονιτς και Γκάστον Ερναντές, μετά τα απανωτά εμπόδια στις δύο περιπτώσεις. 
  • Η προηγούμενη συνάντηση των δύο στη φετινή σεζόν είχε ολοκληρωθεί με νίκη του Ολυμπιακού στους Ζωσιμάδες. Χάρη στα δύο γκολ του Ποντένσε και το ένα του Ροντινέι, οι «ερυθρόλευκοι» δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου να πάρουν το τρίποντο.
  • Για τον ΠΑΣ στη διάθεση του Μιχάλη Γρηγορίου δεν θα είναι οι τιμωρημένοι Παντελάκης, Τζίνο, Παμλίδης Λεό. Επίσης εκτός αποστολής έμειναν ο Γκάρο που ίσως μέσα στο Σαββατοκύριακο λύσει το συμβόλαιό του με την ομάδα.
  • Για τον Ολυμπιακό, η ενδεκάδα είναι λίγο διαφοροποιημένη σε σχέση με αυτή που χρησιμοποιεί συνήθως. Εκτός πλάνων είναι οι Ροντινέι και Αλεξανδρόπουλος, που εκτίουν ποινή. Επιπλέον, ντεμπούτο κάνει και ο Αντρέ Όρτα, στο πλευρό του Σαντιάγκο Έσε. 
  • Θυμίζουμε πως το βράδυ θα διεξαχθεί το ντέρμπι που ξεχωρίσει στην 20η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό.
  • O Ολυμπιακός βρίσκεται στην 4η θέση της Stoiximan Super League και θέλει νίκη για να παραμείνει στο κυνήγι της κορυφής, ενώ ο ΠΑΣ αν κάνει το «θαύμα» θα προσπεράσει τον Παναιτωλικό στη 12η θέση. 
  • Η βαθμολογία της Stoiximan Super League:
  • Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Κωνσταντίνος Περράκης. Βοηθοί του ορίστηκαν οι Ανδρέας Φωτόπουλος και Δημήτρης Σαμοΐλης της ΕΠΣ Αθηνών κι αυτοί. Τέταρτος θα είναι ο Φώτιος Πολυχρόνης (Πιερίας). Στο VAR θα βρίσκεται ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) και AVAR τον Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής).
  • Αναλυτικά οι ενδεκάδες των δύο ομάδων: 

    Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκο, Όρτα, Έσε, Φορτούνης, Μασούρας, Μαρτίνς, Ναβάρο.
    ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Αθανασίου, Σόρια, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Κιάκος, Καραχάλιος, Λιάσος, Ριένστρα, Ροσέρο, Μπαλάν, Τζίμας.
  • Oι Πειραιώτες προέρχονται από τη νίκη στο «Κλ Βικελίδης», εκεί όπου επικράτησε με 2-1 του Άρη. Την ίδια ώρα, οι Ηπειρώτες έχασαν με 2-0 από τον Πανσερραϊκό, στην έδρα. 
  • Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στην έδρα του τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής Stoiximan Super League, με στόχο να συνεχίσει το σερί νικών του όσον αφορά το πρωτάθλημα.