Ολυμπιακός: Περιμένει περισσότερα από τους επιθετικούς του

Ντόη - Γιάρεμτσουκ - Μαρτίνς - Τζολάκης

i

©Intime

Ολυμπιακός: Περιμένει περισσότερα από τους επιθετικούς του

Διονύσης Βερβελές 18:57 - 30.08.2024 / Ανανεώθηκε: 18:57 - 30.08.2024

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ βλέπει ότι δεν είναι ακόμη έτοιμοι οι φορ της ομάδας, αλλά…

Δύο επίσημα ματς έχει δώσει ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα και αυτά ήταν για το πρωτάθλημα με Βόλο εκτός έδρας και Καλλιθέα στο Καραϊσκάκη. Σε αυτά τα δύο παιχνίδια η ομάδα δεν μάγεψε με την εικόνα της, αλλά γκολ από φορ, βρήκε με τον Γιάρεμτσουκ. Ένα γκολ που σημειώθηκε μετά από κόντρα που έγινε στον Ελ Κααμπί και ο Ουκρανός ήταν στο σωστό σημείο. Αυτό που βλέπει ο Βάσκος είναι ότι δεν έχει πάρει από τους φορ του, Ελ Κααμπί και Γιάρεμτσουκ αυτά που θέλει σε μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια. Δηλαδή πίεση ψηλά και να τους νιώθουν συνεχώς οι αντίπαλοι αμυντικοί.

Η αλήθεια είναι πως αμφότεροι δεν είναι απόλυτα έτοιμοι και αυτό φαίνεται από το παιχνίδι τους. Δεν είναι στο επίπεδο φυσικής κατάστασης που θέλει η ομάδα και που πραγματικά μπορούν να φτάσουν. Αυτό γιατί τόσο ο Ελ Κααμπί όσο και ο Γιάρεμτσουκ μπήκαν αργά στην προετοιμασία. Ο Μαροκινός επιθετικός ναι μεν ήταν στην Ολλανδία αλλά έχασε ένα μεγάλο διάστημα της προετοιμασίας λόγω ενός τραυματισμού που τον κράτησε για καιρό εκτός δράσης. Από την άλλη ο Γιάρεμτσουκ ενσωματώθηκε αργά στην ομάδα και από το Euro μέχρι τη μεταγραφή του στους «ερυθρόλευκους» ήταν χωρίς ομάδα.

Οπότε δεν είναι και στην κατάσταση που τους χρειάζεται ο Ολυμπιακός, έτσι ώστε να προσφέρουν αυτά που πραγματικά μπορούν στο χορτάρι. Για αυτό άλλωστε και ο Μεντιλίμπαρ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε βάλει ως βασικό τον Κωστούλα. Διότι ο νεαρός επιθετικός είναι έτοιμος από άποψη φυσικής κατάστασης και πίστευε ότι μπορέσει να του δώσει περισσότερα στο κομμάτι της πίεσης στους αντίπαλους αμυντικούς. Και ίσως να ξεκινούσε και με την Καλλιθέα, αν δεν απουσίαζε στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου.

Θέλει και περιμένει περισσότερα ο Μεντιλίμπαρ από τους επιθετικούς του και αυτό είναι κάτι το οποίο θα το πάρει μέσα από τη δουλειά στις προπονήσεις. Αυτήν τη στιγμή ο χρόνος είναι σύμμαχος για το Βάσκο, αρκεί φυσικά να γίνει το «τρία στα τρία» στη Λαμία και να περάσει έτσι το διάστημα αυτό. Μετά οι δύο παίκτες θα φύγουν για τις Εθνικές τους, ναι μεν δε θα δουλέψουν με την ομάδα, αλλά και πάλι θα είναι σε μία κατάσταση προπονήσεων και αγώνων. Αυτήν τη στιγμή αυτό χρειάζονται αμφότεροι, προπονήσεις και αγώνες για να αποκτήσουν ρυθμό και φυσική κατάσταση.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!