Πότε θα παίξει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη αν κατακτήσει το Conference League

Φορτούνης - Ελ Κααμπί - Κίνι

i

/©Intime

Πότε θα παίξει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη αν κατακτήσει το Conference League

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:04 - 20.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:35 - 29.05.2024

Ο Ολυμπιακός κατετάγη 3ος στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League κι εξασφάλισε την έξοδό του στην Ευρώπη. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αγωνιστούν στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, εκτός αν κατακτήσουν τον τίτλο του Conference League. Ποιο εισιτήριο θα πάρουν και πότε θα παίξουν αν νικήσουν στον τελικό της «Opap Arena»;

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις εγχώριες υποχρεώσεις του πετυχαίνοντας τον στόχο για τον οποίο πήγε στη Λεωφόρο. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ασφαλώς κι ήθελε το «διπλό» κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά κι ο βαθμός της ισοπαλίας ήταν αρκετός για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μπορεί οι Πειραιώτες να βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0, αλλά με τον Ντανιέλ Ποντένσε να το παίρνει πάνω του (γκολ και ασίστ) έφεραν το ματς στα ίσα (2-2), πήραν τον έναν βαθμό και τερμάτισαν στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League.

Αυτό σημαίνει ότι εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν και συγκεκριμένα την παρουσία τους στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Συνεπώς, οι «ερυθρόλευκοι» θα μάθουν τον πρώτο τους αντίπαλο στα κύπελλα Ευρώπης της νέας σεζόν στις 19 Ιουνίου. Επιπλέον, θα δώσουν τα πρώτα τους ματς στις 25 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου.

Όλα αυτά μόνο αν δεν καταφέρουν να κατακτήσουν τον τίτλο του Conference League. Γιατί, αν νικήσουν τη Φιορεντίνα στον τελικό της «Opap Arena» στις 29 Μαΐου τότε το ευρωπαϊκό ταξίδι τους θα ξεκινήσει δύο μήνες αργότερα!

Διότι ο Ολυμπιακός ως τροπαιούχος του Conference League θα πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Αξίζει να σημειωθεί πως η 1η αγωνιστική της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης είναι το διήμερο 25-26 Σεπτεμβρίου.

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα έχει συνεπώς και πιο ήσυχο καλοκαίρι, περισσότερο χρόνο για ξεκούραση και για τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς, ενώ παράλληλα ο Βάσκος κόουτς σε συνεννόηση με τη διοίκηση του Ολυμπιακού θα έχει μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο να «χτίσει» το ρόστερ των 23-24 παικτών που ο ίδιος ζήτησε.

🔴Baladeros LIVE: Η μεγάλη νύχτα του ΠΑΟΚ, η επόμενη μέρα της ΑΕΚ και η σημασία του 2-2 στη Λεωφόρο