Ολυμπιακός, Ρίο Άβε και Νότιγχαμ Φόρεστ θα έχουν τον ίδιο τεχνικό διευθυντή σύμφωνα με την «Athletic»

Βαγγέλης Μαρινάκης

i

©Intime

Ολυμπιακός, Ρίο Άβε και Νότιγχαμ Φόρεστ θα έχουν τον ίδιο τεχνικό διευθυντή σύμφωνα με την «Athletic»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:57 - 03.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:18 - 03.06.2024

Ολυμπιακός, Ρίο Άβε και Νότιγχαμ Φόρεστ θα βρίσκονται πλέον υπό την εποπτεία ενός Έλληνα, αφού σύμφωνα με την «Athletic» ο Γιώργος Συριανός θα αναλάβει πλέον τον ρόλο του γενικού τεχνικού διευθυντή.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη σεζόν του με τον ιδανικότερο τρόπο, αφού ο σύλλογος του Πειραιά κατέκτησε το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο. Νικώντας τη Φιορεντίνα με 1-0 στην «OPAP Arena», οι Πειραιώτες είναι πλέον οι κάτοχοι του UEFA Europa Conference League.

Οι πανηγυρισμοί πια ανήκουν στο παρελθόν και στην ομάδα κοιτάζουν την επόμενη ημέρα, με φόντο τη σεζόν 2024 - 25. Η πρώτη αλλαγή στην ομάδα φαίνεται πως ήρθε στο διοικητικό κομμάτι. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η «Athletic», η οποία τονίζει πως ο Γιώργος Συριανός θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής και στις τρεις ομάδες του Βαγγέλη Μαρινάκη (Ρίο Άβε, Ολυμπιακός, Νότιγχαμ Φόρεστ). Σύμφωνα με το δημοφιλές Μέσο, ο ισχυρός άνδρας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ εκτίμησε το έργο του κ. Συριανού και του αναβάθμισε τον ρόλο.

«Η Νότιγχαμ Φόρεστ αναγνώρισε τη σημασία του Γιώργου Συριανού για τον σύλλογο, προωθώντας τον στον ρόλο του παγκόσμιου τεχνικού διευθυντή. Ο Συριανός δεν θα διαδραματίσει απλώς σημαντικό ρόλο στη Φόρεστ, αλλά θα βοηθήσει στη διαμόρφωση της ανάπτυξης των άλλων δύο συλλόγων του Ευάγγελου Μαρινάκη - της Ρίο Άβε και του Ολυμπιακού, που κατέκτησε του Europa Conference League.

Ο Συριανός, ο οποίος εντάχθηκε στη Forest ως επικεφαλής από τη Στουτγκάρδη τον Μάιο του 2021, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό των μεταγραφικών στόχων που βοήθησαν τη Φόρεστ να κερδίσει την άνοδο από το Πρωτάθλημα, υπό τη διαχείριση του Στιβ Κούπερ, το 2022» ανέφερε μεταξύ άλλων το δημοσίευμα της «Athletic».

«Έσεεεεε, γκολ, γκολ, γκολ»: Προκαλούν... ανατριχίλα οι περιγραφές στο γκολ του Ελ Κααμπί από τα ξένα ΜΜΕ (vid)
CONFERENCE LEAGUE

16:34 - 01.06.2024

«Έσεεεεε, γκολ, γκολ, γκολ»: Προκαλούν... ανατριχίλα οι περιγραφές στο γκολ του Ελ Κααμπί από τα ξένα ΜΜΕ (vid)

Το γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο Ολυμπιακός - Φιορεντίνα προκάλεσε... έκρηξη στην κερκίδα, αλλά όχι μόνο. Οι σπίκερ των ξένων ΜΜΕ πανηγύρισαν εξίσου έξαλλα το τέρμα του Μαροκινού, το οποίο χάρισε στους Πειραιώτες το UEFA Europa Conference League.

Ο Γιώργος Συριανός είναι ένας από τους εκατομμύρια ομογενείς Έλληνες του εξωτερικού, αφού ο ίδιος γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη στις 17 Οκτωβρίου του 1989. Ο ίδιος κατέχει τόσο την ελληνική όσο και τη γερμανική υπηκοότητα, ενώ η καριέρα του ξεκίνησε στην ομάδα της γενέτειράς του. Ο πρώτος του ρόλος δεν ήταν αθλητικός/τεχνικός διευθυντής αλλά επικεφαλής αναλυτής της ομάδας. Σε αυτή ξεκίνησε τον Φλεβάρη του 2016 όπου και έμεινε μέχρι το 2021, έως ότου να αποδεχθεί την πρόταση της Νότιγχαμ Φόρεστ.