O Ολυμπιακός έχασε τον εαυτό του: Το απίθανο στατιστικό στα γεμίσματα εναντίον του Παναιτωλικού σε σχέση με τις τρεις πρώτες αγωνιστικές

Ο Γουίλιαν στο Ολυμπιακός - Παναιτωλικός

i

© Intime

O Ολυμπιακός έχασε τον εαυτό του: Το απίθανο στατιστικό στα γεμίσματα εναντίον του Παναιτωλικού σε σχέση με τις τρεις πρώτες αγωνιστικές

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:50 - 15.09.2024 / Ανανεώθηκε: 00:28 - 16.09.2024

Τα γεμίσματα ήταν κυρίαρχο στοιχείο στο Ολυμπιακός - Παναιτωλικός, εκεί όπου οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν κάτι το οποίο δεν έχουν κάνει σε κανένα από τα προηγούμενα τρία ματς της Stoiximan Super League.

Δυνατό «καμπανάκι» χτύπησε το απόγευμα της Κυριακής (15/9) στον Πειραιά, εκεί όπου ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 εναντίον του Παναιτωλικού. Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονταν τρίποντο για να παραμείνουν με αυτοπεποίθηση στην κορυφή της Stoiximan Super League, εντούτοις το τελικό σφύριγμα του Βεργέτη τους βρήκε με έναν βαθμό.

Το 0-0 αυτό προέκυψε από δύο πράγματα. Πρώτον, ο Παναιτωλικός ήταν άψογος ανασταλτικά και δεν άφησε καθόλου χώρους στους παίκτες του Μεντιλίμπαρ. Δεύτερον, με δεδομένο το πρώτο, οι ποδοσφαιριστές του Ισπανού προσπάθησαν να πάρουν ότι μπορούν από σέντρες, αφού η δημιουργία φάσεων ήταν ένα στοιχείο που τους έλειψε στον αγώνα του «Γ. Καραϊσκάκης». Εντούτοις, στο φαληρικό γήπεδο έγινε.... κατάχρηση των γεμισμάτων από τους «ερυθρόλευκους», κάτι που αποτυπώθηκε στα στατιστικά του αγώνα.

Τι έλεγαν αυτά; Πως ο Ολυμπιακός έκανε συνολικά στο παιχνίδι 70 (!) σέντρες, ενώ ο αντίπαλός του, Παναιτωλικός, ολοκλήρωσε το ματς με μόλις τέσσερις. Πέραν της σύγκρισης με τους Αγρινιώτες, οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να συγκριθούν και με τον εαυτό τους. Αυτή η σύγκριση, λοιπόν, έδειξε πως οι Πειραιώτες έχασαν την ταυτότητά τους στο ματς της Κυριακής (15/9), αφού μέσα σε ένα ματς κόντεψαν να ξεπεράσουν τις σέντρες που είχαν σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια.

Στην πρεμιέρα εναντίον του Βόλου, ο Ολυμπιακός έκανε 29 σέντρες. Τη δεύτερη αγωνιστική, εναντίον της Athens Kallithea, έκανε 32. Την τρίτη, εναντίον της Λαμίας έκανε 33. Συνολικά, λοιπόν, σε τρείς αγώνες, ο σύλλογος του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προσπάθησε να χτίσει επίθεση με γέμισμα 94 φορές. Το βράδυ της Κυριακής έφτασε τις 70!

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά φέτος έκανε τόσες πολλές προσπάθειες, μένοντας τελικά στο 0-0. Με τον Βόλο είχε συνολικά 16 τελικές και νίκησε 0-2, με την Athens Kallithea είχε 14 επικρατώντας με 2-1 και με τη Λαμία είχε 15 νικώντας με 3-0. Πόσες τελικές είχε στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό που έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία; Είκοσι εννέα στο σύνολο....