Όλη η Ελλάδα έδειξε τη... δίψα της για τα ευρωπαϊκά τρόπαια του Ολυμπιακού

Τα τρόπαια που κατέκτησε ο Ολυμπιακός

i

© Intime

Όλη η Ελλάδα έδειξε τη... δίψα της για τα ευρωπαϊκά τρόπαια του Ολυμπιακού

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:46 - 13.09.2024

Σε κάθε πόλη και σε κάθε μέρος που βρέθηκαν τα τρόπαια των Europa Conference League - Youth League, που κατέκτησε ο Ολυμπιακός και η Κ19 του, ο κόσμος δημιούργησε φανταστική ατμόσφαιρα.

Η 29η Μαΐου και η 22α Απριλίου του 2024 είναι δύο ημερομηνίες που θα θυμάται κάθε Ολυμπιακός ανά τα έτη. Αφενός, το βράδυ της 29/5, ο σύλλογος του Πειραιά έκανε την Ευρώπη να παραμιλά, κατακτώντας το UEFA Europa Conference League. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 της Φιορεντίνα και κάπου εκεί έγινε πραγματικότητα το σύνθημα «με ένα όνειρο τρελό....».

Βέβαια, σχεδόν έναν μήνα πριν οι «μικροί» είχαν ήδη δείξει τον δρόμο προς την ευρωπαϊκή επιτυχία, νικώντας τη Μίλαν με 3-0 στον τελικό του Youth League. Αυτό ήταν και το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο που κατέκτησε ποτέ οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Με την ολοκλήρωση των δύο επιτυχιών, λοιπόν, η ομάδα αποφάσισε να μοιραστεί την επιτυχία με τον κόσμο της, ο οποίος έζησε μία μοναδική εμπειρία την περασμένη σεζόν.

Με ποιον τρόπο; Ο Ολυμπιακός γνωστοποίησε πως θα γίνει περιοδεία με τα δύο τρόπαια σε όλη την Ελλάδα - και όχι μόνο - προκειμένου να τα απολαύσουν από κοντά όσοι κατοικούν μακριά από τον Πειραιά.

Ο κόσμος, λοιπόν, όχι απλά ανταποκρίθηκε, αλλά σε κάθε πόλη που πήγαιναν οι κούπες των Conference League και Youth League, στηνόταν ένα πραγματικό πάρτι. Πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες και αμέτρητες φωτογραφίες ήταν το «must», σε κάθε προορισμό των τροπαίων.

Όσο για το πόσοι ήταν οι προορισμοί, αυτοί μόνο λίγοι δεν θεωρούνται. Συγκεκριμένα, οι πολίτες της Κομοτηνής, της Ξάνθης, των Σερρών, της Καστοριάς, των Τρικάλων, των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Κέρκυρας, της Καρδίτσας, του Βόλου, της Λαμίας, της Ναυπάκτου, της Άμφισσας, της Κορίνθου, της Πάτρας, του Ναυπλίου, της Τρίπολης, του Πύργου, της Καλαμάτας, του Γυθείου, της Θήβας, της Αίγινας, της Ύδρας, του Λεωνιδείου, της Σπάρτης, της Λήμνου, της Μυτιλήνης, της Χαλκίδας, της Άνδρου, της Τήνου, της Χίου, της Σύρου, της Σάμου, της Καλύμνου, της Νάξου, της Πάρου, της Κω, της Ρόδου, του Αγιου Νικολάου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, της Ηγουμενίτσας, της Πρέβεζας, της Λευκάδας, της Κεφαλονιάς, του Μεσολλογίου, της Ζακύνθου, της Κουρούπας, καθώς και των Πάφου, Λευκωσίας, Αμμόχωστου, Λεμεσού και Λάρνακας, είδαν από κοντά τα δύο τρόπαια.

Μπορεί να ακούγονται απλά μακρινές πόλεις όμως οι κάτοικοι αυτών δεν έχουν την ευκολία να δουν από κοντά τον αγαπημένο τους σύλλογο. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, μερίμνησε για αυτούς και τους έδωσε τη δυνατότητα να πάρουν ένα κομμάτι από την αγαπημένη τους ομάδα. Αυτοί ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω, δημιουργώντας μία ασύλληπτη ατμόσφαιρα.