Σε ποιο pot θα βρίσκεται ο Ολυμπιακός στην κλήρωση του UEFA Europa League

Ο Ολυμπιακός κάτοχος του Europa Conference League

i

© Intime

Σε ποιο pot θα βρίσκεται ο Ολυμπιακός στην κλήρωση του UEFA Europa League

Τζιοβάνι Ζάκαρη 13:36 - 11.07.2024 / Ανανεώθηκε: 13:36 - 11.07.2024

Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς, όμως ο Ολυμπιακός σχεδόν γνωρίζει ήδη σε ποιο pot θα βρίσκεται, όσον αφορά την κλήρωση της League Phase στο UEFA Europa League.

Σε ρυθμούς νέας σεζόν μπήκε την Τετάρτη (10/7) ο Ολυμπιακός, αφού παίκτες και Μεντιλίμπαρ επέστρεψαν στις προπονήσεις. Φορώντας τα επετειακά φανελάκια των 100 χρόνων, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν την προετοιμασία για την περίοδο 2024/25 στου Ρέντη.

Αυτή η περίοδος θα αρχίσει με της υποχρεώσεις στη Stoiximan Super League, αφού εν αντιθέσει με τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος εξασφάλισε παρουσία στη League Phase του UEFA Europa League. Για να το κάνει αυτό, ο Ολυμπιακός, χρειάστηκε να γράψει τη δική του ιστορία και να κατακτήσει του Europa Conference League, επικρατώντας της Φιορεντίνα με 1-0 χάρη στο γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Κάπως έτσι, η ευρωπαϊκή αναμέτρηση θα έρθει το διήμερο 25/26 Σεπτεμβρίου, όπου και οι Πειραιώτες θα δώσουν τον πρώτο τους διασυλλογικό αγώνα. Αντιπάλους δεν γνωρίζουν ακόμα όμως αυτό που ξέρουν είναι το pot στο οποίο θα βρίσκονται. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός θα μπει στην κλήρωση της 30ης Αυγούστου κατά πάσα πιθανότητα ως μέλος του δεύτερου pot, στο οποίο ενδεχομένως να είναι και ο πρώτος.

© Kassiesa

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Kassiesa», ο σύλλογος του Πειραιά θα πάει πιθανότατα στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, εκτός αν έρθουν συνδυασμοί τριών αποκλεισμών που θα τον φέρουν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Βεβαίως, ακόμα είναι νωρίς για να γνωρίζει η ομάδα το που θα βρίσκεται και θα πρέπει να παιχτούν πολλοί αγώνες σε προκριματικά Champions και Europa League, προκειμένου ο Ολυμπιακός να μάθει το οριστικό του pot.

Όπως και να 'χει πάντως, με το νέο φορμάτ δεν έχει και πολύ σημασία το που θα βρίσκεται το κλαμπ του Πειραιά, αφού ούτως η άλλως θα αντιμετωπίσει συλλόγους από όλα τα γκρουπ δυναμικότητας. Αναλυτικότερα, οι «ερυθρόλευκοι» θα αγωνιστούν κόντρα σε δύο ομάδες από το πρώτο pot, σε δύο από το δεύτερο, σε δύο από το τρίτο και σε δύο από τέταρτο. Ο στόχος είναι να τερματίσει στην πρώτη οκτάδα που δίνει απευθείας πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.