Σενάριο και στη Γαλλία για Ελ Κααμπί και Μπολόνια

Σενάριο και στη Γαλλία για Ελ Κααμπί και Μπολόνια

Sportal newsroom 19:12 - 05.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:16 - 05.06.2024

Μετά τους Ιταλούς και Γάλλοι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι ο Ελ Κααμπί είναι ψηλά στη λίστα της Μπολόνια.

Ο Ελ Κααμπί έβγαλε μάτια φέτος σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Europa Conference League, με τον έμπειρο Μαροκινό επιθετικό να είναι πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση και αυτός που πέτυχε φυσικά το χρυσό γκολ στον τελικό με τη Φιορεντίνα.

Το όνομα του 31χρονου επιθετικού έχει συνδεθεί με πολλές ομάδες στην Ευρώπη. Στην Τουρκία γινόταν λόγος για τη Φενέρ, τη Μπεσίκτας και τη Γαλατά. Υπήρξε σενάριο μέχρι και για την Άστον Βίλα, ενώ τα ιταλικά ΜΜΕ τόνιζαν πριν λίγες μέρες ότι βρίσκεται στη λίστα των Μπολόνια, Τορίνο και Τζένοα.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των Γάλλων να τον συνδέσμου με τη Μπολόνια, η οποία τη νέα σεζόν θα παίζει στο Champions League. Αναλυτικά το δημοσίευμα του Le360sport:

Πρωταθλητής στο Europa Conference League με τον Ολυμπιακό, ο Μαροκινός διεθνής Αγιούμπ Ελ Κααμπί, φλερτάρεται από πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Μπολόνια της Serie A.

Μετά την εξαιρετική του εμφάνιση τη φετινή σεζόν με τον Ολυμπιακό, όπου αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτης και πρώτος σκόρερ στο Europa Conference League, η χρηματιστηριακή του αξία έχει αυξηθεί. Αρκετοί σύλλογοι ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες του και επιθυμούν να τον προσλάβουν κατά την επόμενη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Το Le360sport έμαθε από στενή πηγή ότι ο διεθνής Μαροκινός είναι περιζήτητος από την Μπολόνια, πέμπτη στην κατάταξη του ιταλικού πρωταθλήματος, η οποία προκρίθηκε στο Champions League. Η διοίκηση των ροσομπλού ενδιαφέρεται για το προφίλ του και έχουν ήδη γίνει επαφές. Αλλά δεν έχει γίνει ακόμη καμία προσφορά.

Από την άλλη, η ίδια πηγή μας είπε ότι η ελληνική διοίκηση του Ολυμπιακού επιθυμεί να τον κρατήσει για μία ακόμη σεζόν.

Εάν υπάρξει συμφωνία, ο Ελ Κααμπί θα ενωθεί με τον συμπατριώτη του την επόμενη σεζόν, τον μέσο Ουσάμα Ελ Αζουζί, ο οποίος εντάχθηκε στην ομάδα τον Ιούλιο του 2023 από την Ουνιόν. Τα δύο “λιοντάρια” θα μπορούν να αγωνίζονται στο Champions League με τη φανέλα της Μπολόνια την επόμενη σεζόν.

Επιπλέον, ο Ελ Κααμπί έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σημείωσε έντεκα γκολ σε νοκ-άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ξεπερνώντας τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Καρίμ Μπενζεμά και Ρανταμέλ Φαλκάο. Έγινε επίσης ο πρώτος Μαροκινός που σκόραρε σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης».