Σκέφτεται Ορτέγκα για βασικό

Φρανσίσκο Ορτέγκα

i

Φρανσίσκο Ορτέγκα/ ©Intime

Σκέφτεται Ορτέγκα για βασικό

Διονύσης Βερβελές 09:54 - 30.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:06 - 14.08.2024

Ο Μαρτίνεθ περιμένει από τον Αργεντίνο να προσαρμοστεί και του δίνει χρόνο…

Ο Ολυμπιακός πήρε την απόφαση στην αριστερή του πλευρά, να επενδύσει στον Φρανσίσκο Ορτέγκα. Ο Αργεντίνος μπακ, άφησε την Βελέζ για να έρθει στην Ελλάδα και να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Έκανε τα πάντα για να συμβεί αυτό, αφήνοντας και το ποσοστό του στην πρώην ομάδα του.

Ο 24χρονος αμυντικός ωστόσο, προσπαθεί ακόμη να κερδίσει τη φανέλα του βασικού. Προφανώς και δεν εμφάνισε την ετοιμότητα του συμπατριώτη του, Σαντιάγκο Έσε, που κερδίζει τις εντυπώσεις με το «καλημέρα». Δεν είναι τυχαία άλλωστε και η αποδοχή που έχει, τόσο από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, όσο και από αντιπάλους.

Ο Ορτέγκα πάντως, είναι πολύ πιθανό στα Γιάννινα να είναι στο βασικό σχήμα. Θέλει να του δώσει χρόνο, να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί πιο γρήγορα ο Μαρτίνεθ. Ο προπονητής του Ολυμπιακού άλλωστε, ήταν θετικός στην απόκτησή του, έχοντας, όμως και πίστη στον συμπατριώτη του, Κίνι.

Ο Ορτέγκα, έχει ως τώρα πέντε συμμετοχές, εκ των οποίων στις τρεις, ως βασικός. Με την Κηφισιά μάλιστα, ήταν το μοναδικό ματς που έπαιξε και στα ενενήντα λεπτά, ενώ κατέγραψε την πρώτη του ασίστ, στο γκολ του Ντανιέλ Ποντένσε με κεφαλιά!

Ο Μαρτίνεθ πιστεύει στον Ορτέγκα, πως μπορεί να του δώσει πολλά πράγματα επιθετικά. Δουλεύει μαζί του, όμως και στο κομμάτι της αμυντικής βελτίωσης. Εκεί βλέπει ορισμένες αδυναμίες και πιστεύει πως σύντομα, θα μπορέσει να παρουσιάσει μια άλλη εικόνα εκεί. Εστιάζει πως είναι και θέμα προσαρμογής με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά και θέμα ρυθμού. Να πάρει δηλαδή τα ματς, να έχει το χρόνο για να ανταπεξέλθει ακόμη καλύτερα. Στο πρωτάθλημα μετά από έξι αγωνιστικές, έχει τέσσερις συμμετοχές, ενώ βασικός ήταν και με την Φράιμπουργκ, για να γίνει αλλαγή στο 78’ και με το σκορ στο 2-2 εκείνη τη στιγμή.