Στην Ελλάδα ο Κοστίνια για τον Ολυμπιακό

Κοστίνια

i

©imago

Στην Ελλάδα ο Κοστίνια για τον Ολυμπιακό

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:24 - 09.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:32 - 09.07.2024

Ο Κοστίνια έχει έρθει στην Ελλάδα για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, η οποία ξεκινάει την Τετάρτη (10/7).

Ο Ολυμπιακός μετράει αντίστροφα για την έναρξη της προετοιμασίας του, η οποία ξεκινάει την Τετάρτη (10/7). Από την αρχή της εβδομάδας μάλιστα οι παίκτες έχουν αρχίσει να περνάνε από εργομετρικά. Εκεί βρίσκονται και τα νέα αποκτήματα των «ερυθρολεύκων», Στάμενιτς και Ντάνι Γκαρθία.

Στην Ελλάδα έφτασε λοιπόν και ο Κοστίνια, ο οποίος είναι κλεισμένος από τον Ολυμπιακό από τον Ιανουάριο. Κάπως έτσι μέσα στις επόμενες ώρες θα γίνει επίσημη και η απόκτηση του 24χρονου δεξιού μπακ. Η ομάδα του Πειραιά απέκτησε τον Πορτογάλο δίνοντας το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τη Ρίο Άβε να κρατάει το 30% των δικαιωμάτων του.

Το συμβόλαιο, το οποίο έχει υπογράψει είναι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ο Κοστίνια αποτελεί «προϊόν» των τμημάτων υποδομής τις Ρίο Άβε από το 2017, όταν πήρε μεταγραφή για την Μπράγκα.

Τη σεζόν που πέρασε μέτρησε 37 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό πέντε γκολ και έξι ασίστ. Μάλιστα με την εικόνα του μπήκε στην καλύτερη 11αδα του πορτογαλικού πρωταθλήματος, αλλά και ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στη θέση του.

Η εβδομάδα των εξελίξεων στον Ολυμπιακό

Στις τάξεις του συλλόγου μέσα στην εβδομάδα θέλουν να κλείσουν μερικά ζητήματα, έτσι ώστε οι παίκτες να ενσωματωθούν στην ομάδα και να είναι μαζί από την αρχή της προετοιμασίας.

Δύο από αυτά είναι τα ζητήματα των Μασούρα και Φορτούνη, όπου υπάρχει επιθυμία όλων να μείνουν στους «ερυθρόλευκους». Την ίδια ώρα στον σύλλογο... τρέχουν για τις υποθέσεις δανεικών όπως του Κάρμο, του Όρτα και του Ποντένσε.