Ολυμπιακός: Τα μετρημένα... κουκιά και οι Κωστούλας, Ολιβέιρα

Ολυμπιακός: Τα μετρημένα... κουκιά και οι Κωστούλας, Ολιβέιρα

Διονύσης Βερβελές 10:54 - 29.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:59 - 29.09.2024

Ο Μεντιλίμπαρ προχωράει σε αλλαγές κόντρα στον Ατρόμητο…

Δεν είναι εύκολη υπόθεση η ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός σήμερα απέναντι στον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει να αντιμετωπίσει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα και αυτό φάνηκε και από τον καταρτισμό της αποστολής.

Εκτός πλάνων είναι οι Μασούρας, Μαρτίνς, Πιρόλα, Μπιανκόν με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή η αποστολή των «ερυθρόλευκων» να αποτελείται από τρεις κεντρικούς αμυντικούς και μόλις δύο εξτρέμ. Οπότε και για την ενδεκάδα είναι μετρημένα... κουκιά, αλλά από την άλλη υπάρχουν και πολλά ερωτηματικά.

Ο Μεντιλίμπαρ στο Ρέντη έδειξε και μία διάθεση για εκπλήξεις στην ενδεκάδα, κάτι που θα φανεί σήμερα λίγες ώρες πριν τον αγώνα, όποτε και θα γίνει γνωστό το αρχικό σχήμα των Πειραιωτών. Όλα δείχνουν πως ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στο γνωστό του σύστημα 4-2-3-1, μετά απ' αυτό το 3-5-2 με τη Λιόν στη Γαλλία.

Δεν μπορεί να πεις κανείς ποιο είναι το πιθανό σχήμα αυτήν τη φορά, γιατί από τη μία ο Μεντιλίμπαρ όπως συνηθίζει δεν έδειξε κάτι συγκεκριμένο στην τελευταία του προπόνηση, ενώ από την άλλη έχει δείξει πως έχει σκεφτεί αρκετά σχήματα ενδεκάδας.

Ο Μεντιλίμπαρ έδειξε στο Ρέντη πως μετά από το ματς με τη Λυών στο οποίο έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Κωστούλα, σκέφτεται σοβαρά να χρησιμοποιήσει τους μικρούς που έχει στην αποστολή του. Ο λόγος τόσο για τον Κωστούλα, όσο όμως και για τον Μουζακίτη. Ο πρώτος, θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για την ενδεκάδα, ο δεύτερος είναι στην αποστολή και υπολογίζεται.

Στο μυαλό του Μεντιλίμπαρ πάντως, είναι να δώσει φανέλα βασικού στον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος δεν αγωνίστηκε στο ευρωπαϊκό ματς με τη Λιόν και σήμερα, αναμένεται να πάρει ηγετικό ρόλο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Είναι πολύ πιθανό ο Τσικίνιο να ξεκουραστεί μετά από τα συνεχόμενα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη…