Ολυμπιακός: Τα συν και τα πλην της διακοπής λόγω Εθνικών ομάδων

Ο Γιάρεμτσουκ πανηγυρίζει γκολ στο Ολυμπιακός - Athens Kallithea

i

© Intime

Ολυμπιακός: Τα συν και τα πλην της διακοπής λόγω Εθνικών ομάδων

Υπάρχουν τα καλά και τα άσχημα για τη διακοπή των δύο εβδομάδων.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει το τρία στα τρία στην έναρξη του πρωταθλήματος της Super League, κάτι το οποίο είχε ως αρχικό στόχο με το ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεών του. Τώρα, όμως. υπάρχει διακοπή εξαιτίας αγώνων των Εθνικών ομάδων, οπότε για δύο εβδομάδες δεν υπάρχει επίσημο ματς για τους «ερυθρόλευκους» και γενικότερα για όλες τις ομάδες της Super League.

Από τη μία ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, Χοσέ Λουΐς Μεντιλίμπαρ, τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση για τη συγκεκριμένη διακοπή. Διότι έχει στο Ρέντη ποδοσφαιριστές οι οποίοι χρειάζονται χρόνο για να μπορέσουν να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο της αγωνιστικής τους ετοιμότητας. Οπότε από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ματς, έχουν και τη δυνατότητα να δουλέψουν χωρίς την πίεση του χρόνου και πιο εξειδικευμένα. Παίκτες όπως είναι οι δύο νεοαποκτηθέντες Γουίλιαν και Σέρτζιο Ολιβέιρα. Χρειάζονται το χρόνο τους για να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Τώρα είναι η ευκαιρία να δουλέψουν στο Ρέντη και να μπορέσουν να είναι έτοιμοι σε έναν σημαντικό βαθμό, με την επανέναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας του Πειραιά. Δεν είναι όμως μόνο οι συγκεκριμένοι παίκτες. Χρόνο χρειάζεται και ο Ντάνι Γκαρθία ο οποίος έχασε όλο το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας λόγω τραυματισμού. Οπότε τώρα μπορεί να δουλέψει στη φυσική του κατάσταση ακόμη πιο άνετα.

Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν και παίκτες οι οποίοι θα μπορούσαν να ήταν στο Ρέντη τώρα στη διακοπή και να δουλέψουν με τους «ερυθρόλευκους», όμως δεν έχουν τη δυνατότητα γιατί είναι μέλη των Εθνικών τους ομάδων. Ο Ουκρανός Γιάρεμτσουκ είναι από τους παίκτες που χρειάζεται και άλλο χρόνο για να φτάσει σε ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό επίπεδο ετοιμότητας. Όπως και ο Στάμενιτς ο οποίος επίσης έχασε μεγάλο διάστημα από τη βασική προετοιμασία λόγω τραυματισμού, αλλά λείπει με τη Νέα Ζηλανδία.

Βέβαια από την άλλη το θετικό είναι πως αναφερόμαστε σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι βασικοί στις Εθνικές τους ομάδες και θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους, άρα να μπουν ακόμη περισσότερο σε αγωνιστικό ρυθμό. Χάνουν, όμως, την ευκαιρία να «δέσουν» ακόμη περισσότερο με την ομάδα τους.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!