Τα χαμόγελα για Γιόβετιτς στον Ολυμπιακό

Στέφαν Γιόβετιτς

i

Στέφαν Γιόβετιτς/©Photo by Filip Filipovic/Getty Images

Τα χαμόγελα για Γιόβετιτς στον Ολυμπιακό

Διονύσης Βερβελές 19:24 - 08.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:38 - 14.08.2024

Η επιστροφή του στη δράση, η ασίστ και το «μήνυμα» στον Μαρτίνεθ.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και το τιμ του, ασχολείται πολλές ώρες με την ομάδα, καταγράφει την κατάσταση των παικτών και αναλύει όλες τους τις επιδόσεις, είτε αυτές είναι σε προπονήσεις και ματς είτε οι εργομετρικές τους εξετάσεις. Ο Γιόβετιτς με το που ήρθε, ουσιαστικά έφυγε αμέσως για να ενσωματωθεί με την εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου. Ο έμπειρος σέντερ φορ πάντως, αφού υπέγραψε το συμβόλαιό του, έλεγε στους ανθρώπους του Ολυμπιακού πως σύντομα θα μπορέσει να είναι έτοιμος για να προσφέρει.

Ο Μαρτίνεθ δεν θα τον… κάψει. Με χαμόγελα, όμως, εισέπραξαν την εικόνα του στο ματς του Μαυροβουνίου που ήρθε ισόπαλο (2-2) με την Λιθουανία εκτός έδρας. Ο Γιόβετιτς ήταν στον πάγκο και μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο. Μπορεί να μην σκόραρε, ωστόσο είχε δύο καλές ευκαιρίες με σουτ, ενώ κατέγραψε την ασίστ με την οποία το Μαυροβούνιο προηγήθηκε 1-2.

Φορώντας τη φανέλα με το «10» ο Γιόβετιτς, έδωσε και την ποιότητά του, αλλά και την εμπειρία του, σε ένα ματς που το Μαυροβούνιο έχασε το τρίποντο στην τελευταία φάση του ματς. Στον Ολυμπιακό πάντως, είδαν με καλό μάτι την εικόνα του, γιατί θα μπορέσει δεδομένα να βοηθήσει και άμεσα. Ο Μαρτίνεθ θα είναι αυτός που θα αποφασίσει πόσο χρόνο συμμετοχής θα του δώσει και πότε, αλλά ο Γιόβετιτς δεν έρχεται στον Ολυμπιακό ανενεργός. Είχε δουλέψει και ατομικά όλο αυτό το διάστημα άλλωστε.

Ο Μαρτίνεθ πάντως στο μυαλό του, έχει και κάτι ακόμη. Να τον δούμε μαζί με τον Ελ Κααμπί στην επίθεση. Η μεταγραφή του Μαυροβούνιου φορ, δεν σημαίνει πως θα βάλει στην… άκρη τον Μαροκινό που ως τώρα άλλωστε, έχει αγωνιστεί σε όλα τα επίσημα ματς του Ολυμπιακού. Ανεξάρτητα αν ήταν στο αρχικό σχήμα ή μπήκε ως αλλαγή από τον Μαρτίνεθ…