Ολυμπιακός: Τα χειροκροτήματα στ' αποδυτήρια του «Malmö New Stadium»

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

©intime

Ολυμπιακός: Τα χειροκροτήματα στ' αποδυτήρια του «Malmö New Stadium»

Διονύσης Βερβελές 10:23 - 26.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:23 - 26.10.2024

Το «μπράβο» του Μεντιλίμπαρ που έφερε χαμόγελα...

Πέρασε τις δικές του δύσκολες ημέρες ο Ολυμπιακός μετά από το ισόπαλο 2-2 με το Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα. Δεν ήταν εύκολο να το διαχειριστούν αυτό οι «ερυθρόλευκοι». Να προηγούνται στο γήπεδό τους με 2-0 και απέναντι σε μία θεωρητικά αδύναμη ομάδα να φεύγουν τελικά από τον αγωνιστικό χώρο με το βαθμό της ισοπαλίας.

Οπότε και αυτό ήθελε μία ειδική διαχείριση μέσα στην ομάδα. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι έμπειρος κόουτς, μίλησε σε έντονο ύφος στους ποδοσφαιριστές του τόσο στο ημίχρονο με το Λεβαδειακό όταν είχε δει ότι χάνεται η συγκέντρωση, όσο όμως και στο τέλος του αγώνα. Δεν άλλαξε όμως τις συνήθειες της ομάδας, αποθεραπεία τη Δευτέρα και την Τρίτη έδωσε κανονικά ρεπό στους παίκτες του.

Τι και αν ταξίδευε η ομάδα την Τετάρτη για τη Σουηδία και το ματς της Πέμπτης με τη Μάλμε, ο Βάσκος τεχνικός δεν ήθελε να βγάλει τους ποδοσφαιριστές του από την καθημερινότητά τους. Τους… έτριξε τα δόντια για την εμφάνιση και το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής, αλλά τους έδειξε παράλληλα πως τους εμπιστεύεται για τη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Έτσι στη Μάλμε ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος, έκανε μία καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Μετά το τέλος του αγώνα ο Μεντιλίμπαρ μπήκε στ' αποδυτήρια και είπε το δικό του «μπράβο». Μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την εμφάνιση και το αποτέλεσμα και ακούστηκαν χειροκροτήματα μέσα από τα αποδυτήρια. Δείχνοντας έτσι πως επέστρεψε και το χαμόγελο στην ομάδα, γιατί τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε πίεση μετά το Λεβαδειακό, αλλά ο Μεντιλίμπαρ με τον τρόπο του προσπάθησε κιόλας να αποφορτίσει αυτήν την πίεση.

Το ποδόσφαιρο είναι και ψυχολογία, δεν είναι μόνο τακτική μέσα στο γήπεδο. Ο Μεντιλίμπαρ το γνωρίζει καλά και αυτό το παιχνίδι, αυτό της ψυχολογίας. Για αυτό και αρκετοί παίκτες έχουν να το λένε πως ο Βάσκος ξέρει να τους «φτιάχνει» πριν από τα σημαντικά ματς και όπως φαίνεται, αυτό το έκανε και τώρα.