Και τώρα το διβδόμαδο... βουνό για τον Ολυμπιακό

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο Μάλμε - Ολυμπιακός

i

© Intime

Και τώρα το διβδόμαδο... βουνό για τον Ολυμπιακό

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:49 - 25.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:49 - 25.10.2024

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μάλμε με 1-0 και έκανε ένα ακόμα βήμα προς την 8άδα του Europa League. Μετά από αυτό το ματς, ο σύλλογος του Πειραιά βρίσκει μπροστά του ένα κρίσιμο διβδόμαδο...

Η... μαγεία του Ζέλσον Μαρτίνς και το γκολ που πέτυχε ο Ελ Κααμπί ήταν ο λόγος που ο Ολυμπιακός έφυγε πανηγυρίζοντας από το Μάλμε, εκεί όπου επικράτησε της ομώνυμης ομάδας με 1-0. Με το εν λόγω αποτέλεσμα ο σύλλογος του Πειραιά πλησίασε την 8άδα του Europa League, φιγουράροντας στη 12η θέση.

Πλέον, αυτό το ματς ανήκει στο παρελθόν και δεν γίνεται αλλιώς άλλωστε, αφού μπροστά έρχονται δύο εβδομάδες... φωτιά. Μέχρι και τις 10/11 όπου οι «ερυθρόλευκοι» δίνουν το τελευταίο παιχνίδι πριν τη διακοπή, το καλεντάρι είναι επιβαρυμένο με πέντε αναμετρήσεις. Στην πλειονότητά τους αυτές δεν είναι καν εύκολες, τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη.

Η αρχή γίνεται την ερχόμενη Κυριακή (27/10) όπου στις 17:00 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Αστέρα Τρίπολης AKTOR. Αν μη τι άλλο, ο σύλλογος της Αρκαδίας μπορεί να μη βιώνει τις δόξες του παρελθόντος, όμως παραδοσιακά το «Θ. Κολοκοτρώνης» αποτελεί μία έδρα στην οποία μόνο εύκολα δεν περνούν οι «μεγάλοι». Άλλωστε, οι Πειραιώτες ταξιδεύουν εκεί επιβαρυμένοι από το ταξίδι στη Σουηδία αλλά και τον γρήγορο ρυθμό του αγώνα με τη Μάλμε.

Ακολουθεί ένα επίσης δύσκολο ματς κόντρα στην Athens Kallithea, το οποίο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου. Η ομάδα του Ντονάτι έχει αποδείξει πως είναι... σκληρό καρύδι και μάλιστα το έχει κάνει και κόντρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος ζορίστηκε να τη νικήσει στη 2η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Επόμενη αποστολή αυτή του Σαββάτου 2 Νοεμβρίου κόντρα στον Πανσερραϊκό, στο θεωρητικά πιο εύκολο παιχνίδι από τα πέντε. Αυτό πιθανόν να δώσει και χώρο στον Μεντιλίμπαρ για ροτέισον, αφού αργότερα θα ακολουθήσουν δύο μεγάλα παιχνίδια.

Την Πέμπτη που έπεται εκείνου του Σαββάτου, ο Ολυμπιακός θα ψάξει την τρίτη διαδοχική νίκη του στην Ευρώπη. Θα το κάνει σε μία πολύ καλή ομάδα και αυτή θα είναι η Ρέιντζερς, την οποία υποδέχεται στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 4η αγωνιστική της League Phase του Europa League. Και η αυλαία θα πέσει με το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου. Ένα ματς το οποίο είναι πολύ πιθανόν να είναι και ντέρμπι κορυφής.

Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, ο Μεντιλίμπαρ θα πρέπει να ανακατέψει την τράπουλα του ρόστερ. Ένα πολύ δύσκολο έργο για τον Ισπανό τεχνικό, αφού για δεύτερη φορά φέτος θα πρέπει να διαχειριστεί ένα σερί πέντε παιχνιδιών με δυσκολία. Ήδη μετράει και την πρώτη του απώλεια με τον Ορτέγκα να μένει εκτός για 3-4 εβδομάδες.

Αναλυτικά τα ματς που θα δώσει ο Ολυμπιακός μέχρι τις 10/11:

Πρωτάθλημα:

Κύπελλο Ελλάδας Betsson:

Europa League: