Τι άλλαξε στο παιχνίδι του ο Καρβαλιάλ μετά την Αγγλία

Κάρλος Καρβαλιάλ

i

©intime

Τι άλλαξε στο παιχνίδι του ο Καρβαλιάλ μετά την Αγγλία

Διονύσης Βερβελές 13:05 - 06.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:29 - 14.08.2024

Ο ίδιος δήλωσε πως έπρεπε να αλλάξει κάποια δεδομένα στην τακτική του.

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου του Ολυμπιακού για τον Κάρλος Καρβαλιάλ, ο νέος προπονητής της ομάδας του Πειραιά τόνισε ότι μετά την Αγγλία αναθεώρησε κάποια πράγματα για τον τρόπο παιχνιδιού του.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως αποφάσισε ο ίδιος με τους συνεργάτες του να μείνουν για ένα χρονικό διάστημα χωρίς ομάδα, έτσι ώστε να αλλάξουν λίγο τη φιλοσοφία τους. Αυτό το διάστημα ήταν ένας χρόνος, τόσος ήταν ο καιρός που ο Πορτογάλος επέλεξε να μην είναι σε κάποια τεχνική ηγεσία και να ασχοληθεί με την αλλαγή δεδομένων στην τακτική του.

Τι ήταν όμως αυτό το οποίο άλλαξε στη νοοτροπία του σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια; Ο Καρβαλιάλ ανέλαβε στην Αγγλία Σέφιλντ Γουένσντεϊ και Σουόνσι. Μετά πλέον από έναν χρόνο από την τελευταία του ομάδα, πήγε σε Ρίο Άβε, Μπράγκα, Αλ Ουάχντα και Θέλτα.

Αυτό που αποφάσισε να αλλάξει ήταν ο τρόπος προσέγγισης του παιχνιδιού του στο επιθετικό κομμάτι και ιδιαίτερα σε ομάδες που προσπαθούσαν να είναι πρωταγωνίστριες στις χώρες τους, όπως ήταν η Μπράγκα. Αν συγκρίνει κανείς την πρώτη του θητεία στην Μπράγκα με τη δεύτερη, όπου έχει μεσολαβήσει η Αγγλία, θα δει ότι η νοοτροπία του έγινε πιο επιθετική. Φαίνεται από τα αποτελέσματα της ομάδας του. 

Έτσι άλλωστε κατάφερε να σώσει και την τελευταία του ομάδα, Θέλτα, στην Ισπανία και να την κρατήσει στην πρώτη κατηγορία τη La Liga. Από τα 29 ματς που έδωσε ο Καρβαλιάλ με τη Θέλτα στην Ισπανία, μόλις στα οκτώ δεν κατάφερε η ομάδα του να βρει δίχτυα. Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια σκόραρε και πήρε τους βαθμούς που χρειαζόταν για να σώσει τη σεζόν.

Ξέρει πως για να διεκδικήσει με τον Ολυμπιακό τίτλους, στόχους, πρέπει να σκοράρει, να βρει αποτελέσματα. Δεν αποκλείει και την άμυνα, όμως, εκεί που διαπίστωσε πολλά προβλήματα παρακολουθώντας την ομάδα…