Τι γίνεται με τον Βιθέντε Ιμπόρα;

Βιθέντε Ιμπόρα

i

©intime

Τι γίνεται με τον Βιθέντε Ιμπόρα;

Διονύσης Βερβελές 15:00 - 04.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:14 - 14.08.2024

Ο Ισπανός μέσος που βγήκε εκτός κάδρου, γιατί και τι ακολουθεί…

Ο Βιθέντε Ιμπόρα, ήταν η πρώτη κίνηση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και του Αντόνιο Κορδόν στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός αμυντικός μέσος, με τέσσερις κατακτήσεις Europa League στην καριέρα του, ήρθε με στόχο να δώσει εμπειρία με το «καλημέρα». Μετά από μία εξαιρετική σεζόν στην Λεβάντε, ήρθε στην Ελλάδα και φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Διανύοντας το 36 ο έτος της ηλικίας του, ο υψηλόσωμος Ισπανός μέσος, μπήκε στα βαθιά με το «καλημέρα». Βασικός και στα δύο ματς με την Γκενκ, στο 1-0 στο Καραϊσκάκη και στο 1-1 στο Βέλγιο. Αυτά τα δύο και το 3-1 επί της Τσουκαρίτσκι στο Καραϊσκάκη, ήταν τα τρία ενενηντάλεπτά του στον Ολυμπιακό, τα ματς που πήρε φανέλα βασικού. Τον είδαμε ένα τέταρτο στο 2-0 με τον Πανσερραϊκό, ένα εικοσάλεπτο στο 1-1 με την ΑΕΚ και ένα ημίχρονο, στο 4-0 επί της Κηφισιάς. Εκεί σκόραρε μάλιστα στο τέλος του αγώνα, πετυχαίνοντας το μοναδικό του τέρμα ως τώρα με την ερυθρόλευκη φανέλα. Αυτό το ματς, στις 24 του Σεπτέμβρη, ήταν και το τελευταίο του με τον Ολυμπιακό!

Τον Οκτώβρη δεν κατέγραψε λεπτό συνεισφοράς στην ομάδα και έτσι, μένει στα 6 ματς. Ο λόγος φυσικά, ήταν ένας τραυματισμός που τον άφησε εκτός πλάνων. Ο Ιμπόρα είχε κάταγμα κόπωσης και έτσι χρειάστηκε το χρόνο του. Πλέον, έχει επιστρέψει στις προπονήσεις, προσπαθεί να ανεβάσει ρυθμό και να τεθεί στα πλάνα του Μαρτίνεθ, όχι φυσικά για να πάρει φανέλα βασικού, αλλά ως μία λύση στον πάγκο.

Ενδεχομένως να είναι στην αποστολή για την Αγγλία που θα πετάξει την Τετάρτη από το «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά η ρεαλιστική προσέγγιση, είναι να είναι διαθέσιμος στο ματς της Τρίπολης με τον Αστέρα. Σε εκείνη την αναμέτρηση άλλωστε, θα εκτίσει τη μία αγωνιστική της τιμωρίας του ο Μαντί Καμαρά, λογικά βασικούς θα δούμε Έσε, Αλεξανδρόπουλο, μπορεί ο Ιμπόρα να είναι μια λύση, έστω και στον πάγκο.

Σίγουρα αλλιώς τα περίμεναν όλοι τα πράγματα και αλλιώς τους ήρθαν. Τον απογοήτευσε τον Ιμπόρα αυτός ο τραυματισμός του που τον άφησε αρκετό διάστημα εκτός πλάνων του Μαρτίνεθ. Έχασε σημαντικό έδαφος και εκτίμησή μου είναι πως δύσκολα θα καλυφθεί αυτό. Για ένα χρόνο ήρθε άλλωστε στον Ολυμπιακό, δεν θα μου προξενήσει και εντύπωση αν δεν το εξαντλήσει το συμβόλαιό του. Θα φανεί από την κατάστασή του. Αν θα επιστρέψει, πότε, πως…