Τι λένε τα διεθνή Μέσα για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού
i

©intime

Τι λένε τα διεθνή Μέσα για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού

Δημήτρης Χούπης 08:15 - 30.05.2024

Τα διεθνή Μέσα αποθεώνουν τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Conference League, νικώντας τη Φιορεντίνα με 1-0 στον τελικό.

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία, αφού έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά έναν ευρωπαϊκό τίτλο.

Η ομάδα του Πειραιά νίκησε με 1-0 στον τελικό τη Φιορεντίνα και κατέκτησαν το Conference League. Παράλληλα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έγινε ο δεύτερος προπονητής που σηκώνει Europa League και Conference League μετά τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Τον Βάσκο προπονητή μάλιστα αποθέωσε η MARCA, η οποία τον εμφάνισε σαν έναν άλλον Δία, ο οποίος κάθεται στην... κορυφή της Ευρώπης. «Ιστορικός Μεντιλίμπαρ! Ο Βάσκος προπονητής γράφει ιστορία κατακτώντας το Conference League με τον Ολυμπιακό ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Europa League με τη Σεβίλλη.

Πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος για ελληνική ομάδα την ιστορία! Και ο δεύτερος διαδοχικός τελικός που χάνει η Φιορεντίνα», αναφέρει σχετικά η Marca. Μάλιστα η ισπανική εφημερίδα βάφτισε τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ... Μεντιλόπουλο.

Από την άλλη στην Ιταλία μιλούν για.... κατάρα μιας και για ακόμα μια φορά οι «βιόλα» έχασαν το Conference League στα τελευταία λεπτά του αγώνα. «Το Conference League παραμένει στοιχειωμένο. Ο Ολυμπιακός νίκησε τους «βιόλα» με γκολ στο 116ο λεπτό», έγραφε η Gazzetta dello Sport.

Την ίδια ώρα τα αγγλικά Μέσα στάθηκαν στον Ελ Κααμπί, ο οποίος ήταν και ο σκόρερ του νικητήριου γκολ, ενώ τονίζουν και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που σηκώνει ευρωπαϊκό.

BBC: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Conference League και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που σηκώνει ευρωπαϊκό τρόπαιο

Sky Sports: Ο Ελ Κααμπί σκόραρε το νικητήριο γκολ στην παράταση για να χαρίσει στον Ολυμπιακό το Conference League