Το δίλημμα του Μεντιλίμπαρ για την άμυνα

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

© Eurokinissi

Το δίλημμα του Μεντιλίμπαρ για την άμυνα

Διονύσης Βερβελές 20:11 - 14.08.2024 / Ανανεώθηκε: 20:12 - 14.08.2024

Δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το βασικό του πλάνο ο Βάσκος τεχνικός…

Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα ετοιμάζεται να κάνει ο Ολυμπιακός το Σάββατο, όποτε παίζει με το Βόλο στην 1η αγωνιστική της Super League, εκτός έδρας. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά από έναν μήνα προετοιμασίας και οκτώ φιλικά ματς, τώρα ξεκινούν τα επίσημα παιχνίδια τους.

Ο τεχνικός της ομάδας, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, σε όλα αυτά τα φιλικά προχώρησε σε αρκετά δοκιμές σε όλες τις γραμμές. Σε κανένα όμως από τα ματς δεν έδειξε να βάζει βασική ενδεκάδα, πάντα προτιμούσε να κάνει μία... μίξη βασικών με αναπληρωματικούς.

Τώρα ενόψει του πρώτου επίσημου αγώνα, δεν έχει ακόμη αποφασίσει ο Βάσκος τεχνικός για το αρχικό του σχήμα στο Βόλο και απ' αυτά που κυκλοφορούν στο Ρέντη αυτό που τον βάζει σε αρκετές σκέψεις είναι το κέντρο της άμυνας. Δεν έδειξε και στα φιλικά πως προτιμά κάποιο συγκεκριμένα αμυντικό δίδυμο, αφού χρησιμοποίησε αρκετούς παίκτες και αρκετά δίδυμα στο κομμάτι αυτό της ενδεκάδας. Το δίλημμα που έχει στο μυαλό του ο Μεντιλίμπαρ, είναι να εμπιστευτεί νέους παίκτες στα στόπερ ή να πάει στη δοκιμασμένη λύση των ποδοσφαιριστών που ήταν και πέρσι στην ομάδα και γνωρίζονται καλά.

Επί της ουσίας αυτός ο οποίος είναι καινούργιος στο κέντρο της άμυνας είναι ο Πιρόλα. Ο Ιταλός αγωνίστηκε σε τρία φιλικά προετοιμασίας, μένοντας εκτός σε δύο από τα ματς που έδωσε η ομάδα από την ημέρα που ήρθε ο ίδιος. Δεν έπαιξε απέναντι στην Τερνάνα και στον Άρη Λεμεσού, αλλά αγωνίστηκε ως βασικός με Ναϊμέγκεν, Ρόμα και Νότιγχαμ Φόρεστ, χωρίς, όμως, να παίζει σε δύο ματς με τον ίδιο παρτενέρ. Απέναντι στη Ναϊμέγκεν αγωνίστηκε δίπλα στον Κουτσίδη, με τη Ρόμα μαζί με τον Μπιανκόν και στο Καραϊσκάκη με τη Νότιγχαμ είχε δίπλα του τον Ρέτσο.

Την καλύτερή του εμφάνιση την έκανε κόντρα στη Ρόμα με τον Μπιανκόν μαζί στα στόπερ. Αντιθέτως με τη Νότιγχαμ γενικότερα η άμυνα δε λειτούργησε καλά, όπως και ο ίδιος.

Ο Μεντιλίμπαρ το σκέφτεται ακόμη αρκετά εάν θα δώσει στον Ιταλό φανέλα βασικού και μαζί με ποιον θα αγωνιστεί αν γίνει αυτό ή εάν θα πάει σε κάποιο κεντρικό δίδυμο δοκιμασμένο από την προηγούμενο σεζόν με αυτό των Ρέτσου, Μπιανκόν να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Είναι βέβαια και ο Άμπι ο οποίος έδειξε καλό πρόσωπο στην προετοιμασία, όμως είναι πιο πίσω στις επιλογές του Βάσκου, όπως το ίδιο ισχύει και για τον Ντόι ο οποίος ναι μεν έκανε καλή προετοιμασία, αλλά έπαιξε ως αμυντικό χαφ στα φιλικά.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!