Γιατί ο Ολυμπιακός θα δει με ενδιαφέρον τον τελικό του Europa League

Ολυμπιακός

i

© Intime

Γιατί ο Ολυμπιακός θα δει με ενδιαφέρον τον τελικό του Europa League

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:01 - 31.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:54 - 14.08.2024

Ο Ολυμπιακός ελπίζει σε κατάκτηση του Europa League από τη Ρόμα, προκειμένου να κερδίσει έναν γύρο στην Ευρώπη και να βρεθεί στα playoffs της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA.

Το βράδυ της Τετάρτης (31/5, 22:00), Σεβίλλη και Ρόμα θα «κονταροχτυπηθούν» στον τελικό του Europa League, που θα πραγματοποιηθεί στην «Puskas Arena» της Βουδαπέστης.

Πρόκειται για μια αναμέτρηση που θα συγκεντρώσει τα βλέμματα όλης της Ευρώπης, ενώ όσον αφορά την Ελλάδα, ο Ολυμπιακός έχει έναν λόγο παραπάνω να ενδιαφέρεται για τη μάχη των «τζαλαρόσι» με τους Ανδαλουσιάνους.

Και αυτό γιατί μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» με την 3η θέση στα playoffs της Stoiximan Super League και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet από την ΑΕΚ να πήραν το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, όμως υπάρχει ένα σενάριο, σύμφωνα με το οποίο η ομάδα του Πειραιά κερδίζει γύρο και ξεκινά τις υποχρεώσεις της από τα playoffs του Europa League.

Ποιο είναι αυτό; Η Ρόμα να κατακτήσει τον τίτλο του Europa League και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει θέση στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA. Έτσι, η ομάδα του Μουρίνιο ως νικήτρια του Europa League θα βρεθεί στους ομίλους του Champions League και το εισιτήριο για το Europa που θα έχει κερδίσει μέσω το πρωταθλήματος θα αφαιρεθεί από την Ιταλία και θα πάει στην Ολλανδία, η οποία θα προβιβάσει την εκπρόσωπό της στους ομίλους και η εκπρόσωπος της Ελλάδας θα πάρει τη θέση της στα playoffs του θεσμού.

Στη Serie A η Ρόμα βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 60 βαθμούς και είναι στο -1 από την 5η Αταλάντα και στο +1 από την 7η Γιουβέντους, με μια αγωνιστική να απομένει για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, στην οποία οι «τζαλαρόσι» κοντράρονται με τη Σπέτσια. Άρα σε περίπτωση που κατακτήσουν το Europa League απόψε (31/5), θα έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα ώστε ο Ολυμπιακός να κερδίσει γύρο στην Ευρώπη.