Ολυμπιακός: Το ερώτημα και η απάντηση για Ιμπόρα

Βιθέντε Ιμπόρα

i

©intime

Ολυμπιακός: Το ερώτημα και η απάντηση για Ιμπόρα

Διονύσης Βερβελές 16:10 - 26.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:18 - 29.05.2024

Η σκέψη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την ενδεκάδα του τελικού…

Έχει ημέρες ακόμη μπροστά του ο Ολυμπιακός για να ολοκληρώσει την προετοιμασία του για τον τελικό με τη Φιορεντίνα για το Conference League. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει αρχίσει να κάνει τα πλάνα του για τη βασική ενδεκάδα που έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει στο ιστορικό αυτό ματς, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Λίγο-πολύ η ενδεκάδα δε θα αλλάξει για τους «ερυθρόλευκους» και θα πάει με τον κορμό που έχει δημιουργήσει ο Μεντιλίμπαρ από ένα σημείο και μετά. Δηλαδή με Τζολάκη, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσο, Ροντινέι, Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνη, Ποντένσε, Ελ Κααμπί και υπάρχει ένα ερωτηματικό.

ΕΛ.ΑΣ.: Ποια σημεία εξαιρούνται από την απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την ημέρα του Ολυμπιακός - Φιορεντίνα
CONFERENCE LEAGUE

18:08 - 25.05.2024

ΕΛ.ΑΣ.: Ποια σημεία εξαιρούνται από την απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την ημέρα του Ολυμπιακός - Φιορεντίνα

Ανακοίνωση μέσω της οποίας τόνισε πως απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις την ημέρα του Ολυμπιακός - Φιορεντίνα, εξέδωσε η Αστυνομία. Ωστόσο, στην τοποθέτησή της, η ΕΛ.ΑΣ. τόνισε πως θα υπάρξουν ορισμένες εξαιρέσεις.

Αυτό το ερωτηματικό έχει να κάνει με το χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Μεντιλίμπαρ πριν από τα ματς με την Άστον Βίλα συνήθιζε να έχει στην ενδεκάδα του τον Όρτα και η τριπλέτα στο κέντρο ήταν με Όρτα, Έσε, Τσικίνιο. Μετά όμως από τον τραυματισμό του Πορτογάλου ο Μεντιλίμπαρ είχε δώσει χρόνο συμμετοχής αρχικά στον Γιόβετιτς και μετά με την Άστον Βίλα στον Ιμπόρα. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά σχήματα αυτά με Γιόβετιτς και Ιμπόρα δηλαδή. Από τη μία με το Μαυροβούνιο είναι πιο επιθετική η ομάδα, ενώ με τον Ιμπόρα πιο «δεμένη» και συγκεντρωμένη στο αμυντικό της κομμάτι.

Απέναντι στην Άστον Βίλα και με το κέντρο που είχαν οι Άγγλοι, ο Βάσκος τεχνικός είχε προτιμήσει τον Ιμπόρα και μάλιστα είχε δικαιωθεί με την απόδοση του έμπειρου Ισπανού. Τώρα όμως έχει στη διάθεσή του ο Μεντιλίμπαρ τόσο τον Όρτα, όσο και τους Ιμπόρα, Γιόβετιτς.

Σύμφωνα με τα όσα έχει δείξει τόσο από τους προηγούμενους αγώνες, όσο και από τις προπονήσεις, ο Μεντιλίμπαρ έχει σκοπό να δώσει φανέλα βασικού στον Ιμπόρα. Δεν αποκλείεται, όμως, να αποφασίσει κάτι άλλο τις επόμενες ημέρες, με τον Όρτα να είναι η αμέσως επόμενη επιλογή του και πιο πίσω ο Γιόβετιτς. Κάτι που ίσως φανεί και στις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας του Πειραιά, πριν από τον τελικό της προσεχής Τετάρτης…