Ολυμπιακός: Το ερώτημα της δεξιάς πλευράς

Ροντινέι - Κοστίνια

i

©Intime

Ολυμπιακός: Το ερώτημα της δεξιάς πλευράς

Διονύσης Βερβελές 14:31 - 18.10.2024 / Ανανεώθηκε: 14:32 - 18.10.2024

Θα συνεχιστεί το σχήμα με Κοστίνια και Ροντινέι στην ίδια ενδεκάδα;

Από το ματς με τον Ατρόμητο και μετά ο Ολυμπιακός και συγκεκριμένα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, άλλαξε λίγο τη φιλοσοφία του αναφορικά με τα πρόσωπα στην ενδεκάδα και... ανακάτεψε κάπως την τράπουλα. Μιλάμε δηλαδή από το ματς που οι «ερυθρόλευκοι» άλλαξαν πρόσωπο και άρχισαν να παίρνουν νίκες και να δείχνουν μία καλύτερη εικόνα.

Νίκησαν τον Ατρόμητο με 2-0 στο γήπεδό τους, ενώ επίσης στο Καραϊσκάκη επιβλήθηκαν με 3-0 της Μπράγκα για το Europa League και μετά ακολούθησε το 0-0 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Αποτέλεσμα όχι καταστροφικό για τους Πειραιώτες, αλλά από την άλλη όχι και με την εμφάνιση που προφανώς και θα ήθελαν.

Ένα από τα βασικά στοιχεία που άλλαξε ο Μεντιλίμπαρ σε αυτά τα ματς, ήταν η δεξιά του πλευρά. Αποφάσισε να δώσει ταχύτητα, αλλά και «φρεσκάδα» στην ομάδα του από τη συγκεκριμένη πτέρυγα. Έδωσε στον Κοστίνια φανέλα βασικού στο δεξιό άκρο της άμυνας και προώθησε τον Ροντινέι ως εξτρέμ. Κάτι το οποίο του βγήκε απόλυτα με Ατρόμητο και Μπράγκα, όχι όμως τόσο με τον Παναθηναϊκό, αλλά και πάλι όχι πως λειτούργησε αρνητικά το σχήμα αυτό.

Το ερώτημα όμως από εδώ και πέρα είναι εάν ο Μεντιλίμπαρ θα αποφασίσει να συνεχίσει το σχήμα αυτό και στα επόμενα ματς που έχει ο Ολυμπιακός σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η αλήθεια είναι πως το σκέφτεται σοβαρά από τα όσα έχει δείξει στο Ρέντη αυτό το διάστημα. Διότι αυτό που του αρέσει είναι πως ο Κοστίνια ανταποκρίνεται πλήρως στα καθήκοντά του στην άμυνα, ενώ παράλληλα βοηθάει και στο επιθετικό κομμάτι.

Από την άλλη ο Ροντινέι είναι παίκτης που εξυπηρετεί τη φιλοσοφία της πίεσης ψηλά στον αντίπαλο, αφού είναι ποδοσφαιριστές με πνευμόνια και σίγουρα ξέρει καλά από πίεση και άμυνα. Παράλληλα του αρέσει να πατάει και περιοχή για να κάνει τα... δικά του! Οπότε είναι πιθανό να συνεχίσουμε να βλέπουμε το σχήμα αυτό, τουλάχιστον μέχρι να επανέλθουν στο απόλυτο της κατάστασής τους οι Μαρτίνς, Γουίλιαν οι οποίοι μέχρι πρότινος ήταν τραυματίες και ο Βέλντε από την πλευρά του να βρει το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο.