Ο Ολυμπιακός έκανε ξανά «φρούριο» το γήπεδό του

Ο Ολυμπιακός έκανε ξανά «φρούριο» το γήπεδό του

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:39 - 30.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:05 - 14.08.2024

Την περασμένη σεζόν ο Ολυμπιακός δεν... φόβιζε στο «Γ. Καραϊσκάκης», αφού είχε ζοριστεί σε πολλά από τα παιχνίδια του. Φέτος έχει πάρει δύο ευρωπαϊκές νίκες, ενώ στο πρωτάθλημα οι «τεσσάρες» είναι ασταμάτητες...

Η περασμένη χρονιά στον Ολυμπιακό δεν ήταν και η καλύτερη, αφού σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη ήρθαν μεγάλες απογοητεύσεις. Στη Super League ναι μεν έφτασε να διεκδικεί πρωτάθλημα, όμως τελικά στα playoffs κατέρρευσε, ενώ αναγκάστηκε να κυνηγά το εισιτήριο του Europa League μέχρι το τέλος. 

Για καλή του τύχη, επικράτησε του ΠΑΟΚ στην Τούμπα στο φινάλε (0-1) και τελικά εξασφάλισε μία θέση στη δεύτερη κορυφαία διοργάνωση της «Γηραιάς Ηπείρου». Στο Κύπελλο Ελλάδας αποκλείστηκε από την ΑΕΚ μετά το «βαρύ» 3-0 του πρώτου αγώνα, με αποτέλεσμα η ρεβανς να είναι τυπικού χαρακτήρα. Παρόλα αυτά, οι Πειραιώτες το πάλεψαν και αποχώρησαν με το κεφάλι ψηλά (2-1).

Τέλος, οι χειρότερες βραδιές ήρθαν στο Europa League εκεί όπου οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μόλις μία ισοπαλία και αυτή εκτός έδρας. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ηττήθηκε με 0-3 από τη Φράιμπουργκ, είχε το ίδιο αποτέλεσμα με την Κάραμπαγκ και έχασε με 0-2 από τη Ναντ. Κοινό στοιχείο την περασμένη χρονιά είναι πως τις πιο καλές του εμφανίσεις τις έκανε εκτός έδρας, παρά εντός.

Με τους Γερμανούς για παράδειγμα έχασε στην έδρα του με 3-0 και στο δεύτερο παιχνίδι του ομίλου ήρθε 1-1, ενώ έφτασε και πολύ κοντά στη νίκη. Με τους Αζέρους έμεινε στο 0-0 στο Κάραμπαγκ και στο γήπεδό του λύγισε. Όσο για την Ναντ, το σκορ στη Γαλλία ήταν 1-1 μέχρι το 90+3' και η νίκη ήρθε από μία φάση που έφερε τις φωνές των Πειραιωτών.  

Φέτος ο Ολυμπιακός έχει ξανά «φρούριο» 

Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν αφού μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός φαίνεται να αποκτά ξανά ένα «φρούριο, μέσω του οποίου οι αντίπαλοί του τα βρίσκουν σκούρα... Στην Ευρώπη έκανε πρεμιέρα με τη Γκενκ δίχως να έχει επίσημα παιχνίδια στα πόδια του. Την ίδια ώρα, οι Βέλγοι είχαν ήδη παίξει δύο ματς πρωταθλήματος και δύο αγώνες στα προκριματικά του UEFA Champions League

Με αυτά τα δεδομένα, οι παίκτες του Μαρτίνεθ πήραν τη νίκη με γκολ του Φορτούνη στα 23 (!) δευτερόλεπτα, αφήνοντας αμφιβολίες για την εικόνα τους. Το ίδιο συνέβη και με τον Πανσερραϊκό, εκεί όπου χρειάστηκαν 63' λεπτά και πολλές χαμένες ευκαιρίες για να 'ρθει το πρώτο γκολ.

Η εικόνα αυτή όμως ήταν εντελώς διαφορετική κόντρα στην Τσουκαρίτσκι, εκεί όπου ο Ολυμπιακός έδειξε ένα πρώτο δείγμα του τι μπορεί να κάνει στην έδρα του. Όχι μόνο επικράτησε των Σέρβων με 3-1, αλλά είχε 10 ευκαιρίες στην εστία και σε εξαιρετική φόρμα τον Ελ Κααμπί, που άρχισε δειλά-δειλά να δείχνει τις ικανότητές του. 

Από εκεί και έπειτα οι Πειραιώτες άρχισαν να δημιουργούν ξανά ένα εντός έδρας «κάστρο», με την αρχή να γίνεται εναντίον του Ατρόμητου. Ένα παιχνίδι στο οποίο οι Περιστεριώτες απείλησαν ελάχιστα, την ώρα που ο αντίπαλος του είχε τη συντριπτική υπεροχή, επικρατώντας τελικά με 4-0. Μία εβδομάδα αργότερα ήρθε η δεύτερη «τεσσάρα», αυτή τη φορά κόντρα στη Λαμία (4-0), ακολούθησε εκείνη κόντρα στην Κηφισιά (4-0) και το κερασάκι στην τούρτα ήταν η θριαμβευτική βραδιά εναντίον του Άρη (4-1). 

Μάλιστα και στις τρεις τελευταίες περιπτώσεις, οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού έφτασαν πολύ κοντά στο να πάρουν το προβάδισμα. Ο Καρλίτος είχε δύο καλές στιγμές με το ματς στο 0-0, ο Τέτει έχασε ασύλληπτο τετ-α-τετ που θα έδινε προβάδισμα στην ομάδα του και ο Νταρίντα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι λίγο πριν κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» το 2-1. Όμως και στις τρεις περιπτώσεις η ομάδα του Πειραιά έβγαλε αντίδραση και έδειξε πως ένα ματς... ροντέο, μπορεί να το φέρει στα μέτρα του όταν βρίσκεται εντός έδρας.

Πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι που σκοράρει ο Ελ Κααμπί - Ποιος είναι ο παίκτης του Ολυμπιακού που το έχει κάνει σε έξι συνεχόμενα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:36 - 27.09.2023

Πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι που σκοράρει ο Ελ Κααμπί - Ποιος είναι ο παίκτης του Ολυμπιακού που το έχει κάνει σε έξι συνεχόμενα

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί δεν σταματάει να βρίσκει δίχτυα. Μετά τα δύο που πέτυχε με τον Άρη έφτασε τα τα εννιά και αυτό ήταν το πέμπτο σερί παιχνίδι που σκοράρει με τους «Ερυθρόλευκους».

Ακόμα και με τη Φράιμπουργκ, ο Ολυμπιακός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν ανώτερος. Πίεζε τους Γερμανούς στο δικό τους μισό, είχε δοκάρι, είχε μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Μασούρα, κυκλοφορούσε την μπάλα και γενικά ήταν πολύ καλός. Ωστόσο αυτό που του κόστισε ήταν τα αμυντικά του λάθη και οι αποφάσεις του Λίντχουντ...