Το ιστορικό επίτευγμα που πέτυχε ο Ολυμπιακός στην έδρα της Άστον Βίλα που άλλοι δεν κατάφεραν

Ελ Κααμπί

i

©Intime

Το ιστορικό επίτευγμα που πέτυχε ο Ολυμπιακός στην έδρα της Άστον Βίλα που άλλοι δεν κατάφεραν

Κώστας Τόπας 12:22 - 03.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:32 - 29.05.2024

Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα που αναγκάζει την Άστον Βίλα να γνωρίσει ήττα στην έδρα της στο Conference League.

Ολυμπιακός κατάφερε να κατακτήσει ένα ασύλληπτο διπλό κόντρα στην Άστον Βίλα καθώς επικράτησε με 4-2 κι έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Conference League στις 29 του Μάη.

Από την πλευρά του ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έσπασε ένα αρνητικό σερί που έτρεχε κόντρα στον Ουνάι Έμερι. Συγκεκριμένα, έπειτα από μία ισοπαλία και τρεις ήττες, κατάφερε να νικήσει την ομάδα του και μάλιστα με τόσο εμφατικό τρόπο.

Ο Μεντιλίμπαρ έσπασε το σερί με τον Έμερι και το έκανε με εμφατικό τρόπο (vid)
CONFERENCE LEAGUE

11:51 - 03.05.2024

Ο Μεντιλίμπαρ έσπασε το σερί με τον Έμερι και το έκανε με εμφατικό τρόπο (vid)

Ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κατάφερε να πάρει μία σπουδαία νίκη με 4-2 της Άστον Βίλα και με αυτόν τον τρόπο, ο 63χρονος Βάσκος τεχνικός να βάλει ένα τέλος στο αρνητικό σερί που είχε με τον Ουνάι Έμερι.

Ο 63χρονος προπονητής του Ολυμπιακού έχει τεθεί πλέον 14 φορές αντιμέτωπος στην καριέρα του με τον 52χρονο τεχνικό της Άστον Βίλα. Μέχρι τώρα, οι μεταξύ τους «μονομαχίες» ήταν επί ισπανικού εδάφους, με τον Μεντιλίμπαρ να μετράει πέντε νίκες, τον Έμερι επτά, ενώ δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Για την Άστον Βίλα πάντως ήταν η πρώτη ήττα στο «Βίλα Παρκ» στο Europa Conference League. Προηγουμένως η ομάδα του Ουνάι Έμερι είχε υποδεχθεί την Ζρίνσκι Μόσταρ της οποίας επικράτησε 1-0, την Άλκμααρ την οποία και νίκησε με 2-1 και τέλος την Λέγκια Βαρσοβίας όπου πάλι πήρε τη νίκη με 2-1. Τρεις εντός αναμετρήσεις για τους ομίλους του Conference League, όπου η Άστον Βίλα δεν έχασε ούτε βαθμό.

Στην επόμενη φάση, οι «χωριάτες» αντιμετώπισαν τον Άγιαξ, του οποίου μετά το 0-0 στην Ολλανδία, επικράτησαν 4-0 στο «Βίλα Παρκ» και με αυτόν τον τρόπο διεύρυναν το αήττητο σερί στην έδρας τους. Πριν τον Ολυμπιακό, η ομάδα του Έμερι επικράτησε 2-1 της Λιλ στην Αγγλία κι έπειτα πήρε την πρόκριση στη Γαλλία, μέσω της διαδικασίας των πέναλτι.

Μέχρι να έρθει ο Ολυμπιακός και να σπάσει αυτό το αήττητο σερί που έτρεχε η Άστον Βίλα στο «Βίλα Παρκ» και συγκεκριμένα έβαλε τέλος στις πέντε νίκες που μετρούσαν οι «χωριάτες» στο «σπίτι» τους.

Μέσα σε αποθέωση η άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στο «Ελ. Βενιζέλος»