Το καλωσόρισμα του Μεντιλίμπαρ και η προσμονή

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

© Eurokinissi

Το καλωσόρισμα του Μεντιλίμπαρ και η προσμονή

Διονύσης Βερβελές 18:00 - 11.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:36 - 11.07.2024

Ο Βάσκος τεχνικός καλωσόρισε τους παίκτες του στο Ρέντη…

Ιδιαίτερα ευδιάθετος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ την Τετάρτη, στην πρώτη προπόνηση που πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο έμπειρος τεχνικός ήταν αυτός που καλωσόρισε τους ποδοσφαιριστές του στο προπονητικό κέντρο, ενώ παρουσίασε και τους νέους παίκτες στην υπόλοιπη ομάδα.

Είχε όρεξη για κουβέντα ο Μεντιλίμπαρ, όμως παράλληλα μιλώντας στους ποδοσφαιριστές του έδειξε πως θέλει οι πάντες να είναι σοβαροί στις προπονήσεις τους και προσηλωμένοι στην προετοιμασία που έχουν μπροστά τους. Μεταξύ άλλων αφού καλωσόρισε τους παίκτες του και τους ευχήθηκε καλή αρχή τους είπε: «Έχουμε μπροστά μας αρκετή δουλειά, είναι μία χρονιά στην οποία όλοι περιμένουν επιτυχίες μετά τα όσα πετύχαμε πέρσι, αλλά και γιατί είναι μία σεζόν ορόσημο για το σύλλογο. Πρέπει όλοι μας να είμαστε σοβαροί στη δουλειά που έχουμε, για να μπορέσουμε να φτιάξουμε αυτό που θέλουμε».

Η συνομιλία με τον γνώριμό του Γκαρθία

Πριν από την έναρξη της προπόνησης ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε ένα τετ α τετ με τον Ντάνι Γκαρθία. Τον έμπειρο μέσο τον γνωρίζει καλά ο Βάσκος τεχνικός, καθώς είχαν συνεργαστεί οι δυο τους στην Εϊμπάρ και αποτελεί προσωπική επιλογή του Μεντιλίμπαρ η συγκεκριμένη μεταγραφική κίνηση.

Δεν ήταν φυσικά η πρώτη τους επαφή αυτή από τη στιγμή που υπέγραψε στους Πειραιώτες ο Γκαρθία, καθώς είχαν επικοινωνήσει ξανά τις προηγούμενες ημέρες. Τόσο προτού ταξιδέψει στην Ελλάδα, όσο όμως και όταν ήρθε στη χώρα μας και ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Τις επόμενες ημέρες όπως όλοι στην ομάδα έτσι και ο Μεντιλίμπαρ περιμένει να δει τι θα γίνει με τους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους» αλλά είναι σε συζητήσεις για να επιστρέψουν. Ευελπιστεί ο κόουτς πως προτού φύγει η ομάδα για την Ολλανδία και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, θα έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις και θα έχει μαζί του κάποιους απ' αυτούς τους παίκτες. Έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά στο ρόστερ, τουλάχιστον αριθμητικά, και να μπορέσει να δουλέψει όπως επιθυμεί σε αυτό το πρώτο σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας.