Ολυμπιακός: Το κέντρο θα κρίνει τον τελικό

Ο Έσε και ο Τσικίνιο

i

© Intime

Ολυμπιακός: Το κέντρο θα κρίνει τον τελικό

Διονύσης Βερβελές 08:34 - 27.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:12 - 29.05.2024

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ περιμένει πολλά από τους παίκτες της μεσαίας γραμμής…

Έχει «διαβάσει» αρκετά ο Ολυμπιακός όλες αυτές τις ημέρες την αντίπαλό του στον τελικό του Conference League, Φιορεντίνα. Ο Χοσέ Λούις Μεντιλίμπαρ μαζί με τους συνεργάτες του στο τεχνικό τιμ έχουν δει πολλά παιχνίδια των Ιταλών. Τόσο από το πρωτάθλημα της Serie A, όσο όμως και από τους αγώνες που έδωσε η Φιορεντίνα στην πορεία της για τον τελικό της διοργάνωσης. Έτσι ώστε να εντοπίσουν τα δυνατά αλλά και αδύναμα σημεία της προσεχής αντιπάλου και ανάλογα να προετοιμαστούν οι Πειραιώτες για το παιχνίδι τους.

Αυτό το οποίο είχε δει ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος στην «κατασκοπεία» που έκανε στο ματς της Φιορεντίνα με τη Νάπολι (2-2), ήταν πως οι «Βιόλα» έχουν αρκετά κοινά στοιχεία με το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ένα απ' αυτά είναι η πίεση που δημιουργούν οι Ιταλοί στον αντίπαλό τους και δεν τον αφήνουν να κάνει παιχνίδι από την άμυνα. Κάτι το οποίο είναι και το κύριο χαρακτηριστικό των «ερυθρόλευκων».

Για αυτό και ο τεχνικός των Πειραιωτών, Μεντιλίμπαρ, θεωρεί πως ο τελικός με τη Φιορεντίνα θα κριθεί κατά πολύ στην αγωνιστική ημέρα που θα βρεθούν οι παίκτες που θα επιλέξει ο ίδιος για το χώρο της μεσαίας γραμμής. Από τη μία για την πίεση που θα ασκήσει ο Ολυμπιακός από την πλευρά του στη Φιορεντίνα, αλλά και από την άλλη για να μπορούν οι «ερυθρόλευκοι» να «σπάνε» την πίεση που θα δημιουργήσουν οι Ιταλοί στην ομάδα του Πειραιά.

Γενικότερα αυτό το οποίο έφτιαξε κατά πολύ ο Μεντιλίμπαρ με τον ερχομό του στον Ολυμπιακό, ήταν το κέντρο της ομάδας. Το οποίο βέβαια «ανέβηκε» αρκετά και με τις μεταγραφές του Ιανουαρίου και την άφιξη των Τσικίνιο, Όρτα. Δύο παίκτες οι οποίοι έχουν δώσει πράγματα στην ομάδα με το «καλημέρα» και ο Μεντιλίμπαρ από την πλευρά του έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί στο έπακρον.

Όπως επίσης όμως έχει ανεβάσει αρκετά την απόδοσή του, αφού έχει πλέον και βοήθειες, ο Έσε, ενώ ο Μεντιλίμπαρ εκμεταλλεύτηκε και την εμπειρία και το παιχνίδι του Ιμπόρα. Πρόσωπα τα οποία θα είναι πρωταγωνιστές στον τελικό, όπως πιστεύει ο Βάσκος κόουτς και από τη δική τους παρουσία θα κριθεί κατά μεγάλο ποσοστό η ροή του αγώνα.

🟢Μέγας Παναθηναϊκός σήκωσε την 7η Euroleague στο Βερολίνο - Το post game στo Sportal Euroleague Show