Ολυμπιακός: Το μοίρασμα στα φιλικά και τι θα δείξει

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

© intime

Ολυμπιακός: Το μοίρασμα στα φιλικά και τι θα δείξει

Η σκέψη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για Τερνάνα και Ρόμα…

Στην Ιταλία βρίσκεται ο Ολυμπιακός εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή την Τερνάνα και το Σάββατο θα τη Ρόμα. Δύο φιλικά ματς που έχουν μπει στο πρόγραμμα για την καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας του Πειραιά.

Όπως φυσικά καταλαβαίνει κανείς, το τεστ με τη Ρόμα είναι και το πιο δυνατό στο διήμερο αυτό των «ερυθρόλευκων» στην Ιταλία. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, πήρε μαζί του όσους ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι να μπουν και να παίξουν. Έχει αρχίσει και ο Βάσκος τεχνικός, παρά το γεγονός πως έχει απουσίες και δεν έχει συμπληρωθεί ακόμη το ρόστερ του, να φτιάχνει στο μυαλό του την ενδεκάδα της ομάδας.

Τα δύο φιλικά ματς είναι διαφορετικής δυναμικότητας για αυτό και ο έμπειρος προπονητής έχει σκοπό να μοιράσει τους παίκτες στους δύο αγώνες. Και στο παιχνίδι με τη Ρόμα να κάνει μία πρόβα ενδεκάδας, με γνώμονα φυσικά τους παίκτες που έχει έτοιμους και είναι στη διάθεσή του. Γιατί όταν θα είναι 100% καλά, θα διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα και οι Γκαρθία, Ελ Κααμπί, Στάμενιτς, όπως φυσικά και ο Έσε, ο οποίος λείπει με την Αργεντινή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Φυσικά οι ενδεκάδες που θα παρουσιάσει στην Ιταλία ο Μεντιλίμπαρ δε θα είναι και δεδομένα οι αναπληρωματικοί με τους βασικούς, γιατί ακόμη η ομάδα είναι στην προετοιμασία της και αυτά μπορεί να αλλάξουν, αφού άπαντες κρίνονται από την παρουσία τους τόσο στις προπονήσεις όσο και στα φιλικά.

Το πιθανότερο, πάντως, είναι πως ο Μεντιλίμπαρ έχει σκοπό να… μοιράσει τα δύο αυτά φιλικά, έχοντας στο μυαλό του να χρησιμοποιήσει απέναντι στη Ρόμα την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα που μπορεί να φτιάξει αυτήν τη στιγμή με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί. Άλλωστε μην ξεχνά κανείς πως σε περίπου δύο εβδομάδες ο Ολυμπιακός ξεκινά και τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Super League για τη νέα σεζόν, κόντρα στο Βόλο, εκτός έδρας.