Το παζλ με τους μέσους που θα κρίνει πολλά…

Σαντιάγο Έσε

i

©Intime

Το παζλ με τους μέσους που θα κρίνει πολλά…

Διονύσης Βερβελές 12:50 - 21.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:26 - 25.06.2024

Ο Ολυμπιακός ανακοινώνει τον Στάμενιτς, περιμένει τον Ιμπόρα, αποφασίζει για Αλεξανδρόπουλο και… Μεϊτέ!

Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση της απόκτησης του Μάρκο Στάμενιτς από τον Ολυμπιακό. Ο Νεοζηλανδός μέσος έχει έρθει στη χώρα μας για να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στους Πειραιώτες και να ενταχθεί στην προετοιμασία της ομάδας, που από τις 15 Ιουλίου θα βρίσκεται στην Ολλανδία.

Για τους «ερυθρόλευκους» πάντως, είναι ξεχωριστές οι ημέρες για τη μεσαία τους γραμμή, για το παζλ που διαμορφώνεται. Αρχικά, περιμένουν τον Βιθέντε Ιμπόρα. Η επιστροφή του στην Λεβάντε δεν είναι τόσο απλή όσο φαινόταν και ενδεχομένως μέσα στο Σαββατοκύριακο να υπάρχουν οριστικές εξελίξεις με τον Ισπανό μέσο, που βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα για να κατακτήσει το Conference League.

Από εκεί και πέρα, στην… αναμονή είναι ο Σαντιάγκο Έσε. Ο Αργεντίνος μέσος, όπως μεταφέρουν τα ρεπορτάζ από την πατρίδα του, θα είναι στις επιλογές του Μασεράνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι. Αυτό, σημαίνει πως θα χάσει την προετοιμασία που θα γίνει στην Ολλανδία, καθώς θα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στις 10 Αυγούστου στην Ελλάδα. Μία εβδομάδα δηλαδή, πριν αρχίσει το πρωτάθλημα.

Εξελίξεις θα υπάρξουν και με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο. Ο Έλληνας μέσος, δεν έδειξε να… τρελαίνει τον Μεντιλίμπαρ. Είναι μια ειδική περίπτωση ωστόσο, αλλά το μέλλον του θα εξαρτηθεί από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας όπου και ανήκει. Δεν φαίνεται να έχει πολλούς πόντους (στην παρούσα φάση) για την παραμονή του, αλλά είναι θέμα Μεντιλίμπαρ.

Κάτι ανάλογο, ισχύει και με τον Μεϊτέ, τον πρώην χαφ του ΠΑΟΚ. Δεν τα βρήκε, ψάχνει ένα καλύτερο συμβόλαιο. Όπως επισημάναμε και σε προηγούμενο άρθρο, ο Ολυμπιακός μπορεί να τα βρει με την Μπενφίκα, αλλά το ζήτημα είναι τι προτάσεις έχει ο παίκτης. Γιατί έχει κάνει εξαιρετική χρονιά με τον ΠΑΟΚ και κάλλιστα μπορεί να την εξαργυρώσει. Από το κάδρο των Πειραιωτών δεν βγαίνει πάντως, άλλωστε δεν έχουν διαψεύσει κάτι…