Η ενίσχυση που έχει ζητήσει ο Μεντιλίμπαρ για τη νέα σεζόν

Η ενίσχυση που έχει ζητήσει ο Μεντιλίμπαρ για τη νέα σεζόν

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός που έχει ο Ολυμπιακός στο... τραπέζι για το φετινό καλοκαίρι θα κριθεί αρκετά και από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν με τους παίκτες οι οποίοι ήταν ως δανεικοί τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Όπως φυσικά και από τους ποδοσφαιριστές που ήταν δανεικοί από τους «ερυθρόλευκους» και επιστρέφουν τώρα στην ομάδα. Αναλόγως δηλαδή ποιους έχει σκοπό να κρατήσει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο ρόστερ του και πως θα προχωρήσει ενόψει της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Από εκεί και πέρα όμως ο Βάσκος τεχνικός έχει κάποια στάνταρ στο δικό του μυαλό και παράλληλα έχει εκφράσει τις απόψεις του και στη διοίκηση της ομάδας. Θα γίνουν αρκετές μεταγραφές και αυτό το καλοκαίρι, όπως όλα δείχνουν όμως ο αριθμός δε θα φτάσει στον ίδιο που ήταν την προηγούμενη σεζόν.

Άλλωστε ο Μεντιλίμπαρ έχει πει ότι δε θέλει να είναι μεγάλος ο αριθμός των παικτών που θα έχει στο ρόστερ, μάλιστα έχει μιλήσει συγκεκριμένα και έχει πει για 23 ποδοσφαιριστές. Ο ίδιος, πάντως, έχει μιλήσει με τη διοίκηση της ομάδας και έχει πει την άποψή του για τις μεταγραφές και την ενίσχυση του ρόστερ.

Ξέχωρα από τις περιπτώσεις των παικτών που ήταν δανεικοί και θέλει να μείνουν στο ρόστερ, δηλαδή οι Κάρμο, Όρτα, Ποντένσε, έχει εκφράσει την επιθυμία του να ενισχυθούν όλες οι γραμμές. Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ζητήσει την απόκτηση ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού, ανεξαρτήτου των εξελίξεων που θα υπάρξουν με τον Κάρμο. Από εκεί και πέρα στ' αριστερά της άμυνας επίσης θέλει έναν μπακ που θα πλαισιώσει τον Ορτέγκα, ενώ στο χώρο της μεσαίας γραμμής εκτός από τον Ντάνι Γκαρσία που φαίνεται ότι είναι στην τελική ευθεία επιθυμεί την απόκτηση ενός ακόμη μέσου.

Στα εξτρέμ αν τελικά ο Μασούρας δε συνεχίσει, με δεδομένο ότι οι Ποντένσε, Φορτούνης θα παραμείνουν στο ρόστερ έχει ζητήσει την απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών. Το θέμα των εξτρέμ όμως είναι και λίγο ιδιαίτερο, γιατί επιστρέφει στην ομάδα του Πειραιά ο Μπιέλ που έχει αγωνιστεί εκεί. Ουσιαστικά, όμως, τα πάντα θα εξαρτηθούν και από την παραμονή ή μη των Φορτούνη, Μασούρα, Ποντένσε.

Επίσης στην επίθεση, όπως ήδη έχουμε αναφέρει, ο Μεντιλίμπαρ επιθυμεί να γίνει η κίνηση για έναν σέντερ φορ ο οποίος θα έχει τα στοιχεία να είναι βασικός, ανεξαρτήτου της εξέλιξης στην υπόθεση του Ελ Κααμπί. Σε περίπτωση φυσικά που και ο Μαροκινός φορ δε θα συνεχίσει στους «ερυθρόλευκους», τότε ο αριθμός για τις μεταγραφές θα αυξηθεί στους δύο βασικούς επιθετικούς. Με τον Ελ Αραμπί θα γίνει μία κουβέντα τις επόμενες ημέρες, σε άλλο πλαίσιο, όμως… Είναι και ζήτημα το τι θέλει ο ίδιος. Πως το σκέφτεται…

Όπως και να ‘χει, η πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League, δίνει ένα μαξιλάρι στην ομάδα, μια άνεση χρόνου να διαχειριστεί αλλιώς καταστάσεις στο μεταγραφικό κομμάτι…