Το πλάνο του Μεντιλίμπαρ για τους μικρούς

Μπάμπης Κωστούλας

i

©Intime

Το πλάνο του Μεντιλίμπαρ για τους μικρούς

Διονύσης Βερβελές 08:53 - 09.09.2024 / Ανανεώθηκε: 08:53 - 09.09.2024

Πως έχει σκοπό να τους χρησιμοποιήσει…

Όπως φαίνεται ο Ολυμπιακός θα κρατήσει και τους πέντε μικρούς που έχει στο ρόστερ του, έξι μαζί με τον Μπότη. Αρχικά υπήρχε ένα πλάνο να διατηρηθούν στο ρόστερ οι δύο με τρεις από τους Κουτσίδη, Μουζακίτη, Μπακούλα, Παπακανέλλο και Κωστούλα, αλλά το πλάνο αυτό φαίνεται να έχει διαφοροποιηθεί.

Ιδιαίτερα μετά τη Βραζιλία, εκεί όπου οι πρωταθλητές Ευρώπης πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση απέναντι στη Φλαμένγκο, ο Ολυμπιακός έδειξε να έχει σκοπό να κρατήσει όλους τους μικρούς στο έμψυχο δυναμικό του. Προηγουμένως υπήρχε η σκέψη να δοθούν κάποιοι ως δανεικοί, είτε σε ομάδα της Ελλάδας είτε του εξωτερικού, έτσι ώστε να πάρουν περισσότερα ματς στα πόδια τους και να βελτιωθούν παράλληλα.

Από την άλλη, όμως, μετά από τη Βραζιλία και γενικότερα την προετοιμασία που έκαναν με την ομάδα, φαίνεται να έχει αποφασιστεί να διατηρηθούν όλοι στο ρόστερ. Βέβαια αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, αν και το σενάριο αυτό συγκεντρώνει πλέον μικρές πιθανότητες.

Η σκέψη του Μεντιλίμπαρ

O Xοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ © Intime

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, από την πλευρά του έχει δείξει πως του αρέσει να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Είναι προπονητής που θέλει να έχει παίκτες μικρούς σε ηλικία και να τους εξελίσσει.

Αυτό που έχει σκοπό να κάνει ο Βάσκος τεχνικός των «ερυθρόλευκων», είναι να δίνει στους μικρούς χρόνο συμμετοχής σε ματς που δε θα έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Να αρχίσει να τους βάζει σιγά-σιγά σε αγωνιστικό ρυθμό και στη συνέχεια όποιος δείξει ότι μπορεί από τώρα να ανταποκριθεί να παίρνει το δικό του ρόλο στην ομάδα.

Και όπως έδειξε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στο Βόλο, ο Μεντιλίμπαρ δε φοβάται να ρισκάρει με τους μικρούς, όπως σε εκείνο το εκτός έδρας ματς έβαλε βασικό τον Κωστούλα.

Να σημειωθεί, πάντως, πως ο Ολυμπιακός έχει σκοπό να χρησιμοποιεί τους μικρούς και σε αγώνες των Νέων. Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη στο Youth League πρόκειται να παίζουν οι μικροί, εκτός του Κουτσίδη όμως που είναι γεννημένος το 2004 και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη, αλλά έχει στην Ελλάδα και τη Super League Κ19. Όπως έγινε στην πρεμιέρα των Νέων κόντρα στη Λαμία, όπου έπαιξαν οι Μπακούλας, Παπακανέλλος.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!