Το πρόβλημα όταν πρέπει να κάνει παιχνίδι ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός - Μπράγκα

i

© Intime

Το πρόβλημα όταν πρέπει να κάνει παιχνίδι ο Ολυμπιακός

Διονύσης Βερβελές 13:27 - 08.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:28 - 08.10.2024

Του λείπει αυτό το... κάτι στην κυκλοφορία της μπάλας.

Είναι ξεκάθαρο πλέον το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός στα μέχρι τώρα ματς που έχει δώσει. Αν εξαιρέσει κανείς το παιχνίδι με τη Λαμία εκτός έδρας, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 3-0, από εκεί και πέρα έχουν δείξει ότι έχουν πρόβλημα όποτε πρέπει να κάνουν εκείνοι παιχνίδι.

Δεν έχει την κυκλοφορία της μπάλας που θα ήθελε η ομάδα του Πειραιά, έτσι ώστε να έχει μεγαλύτερη ευκολία να διασπά κλειστές άμυνες. Και ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ δεν μπορεί να πει κανείς ότι έπαιξε ανοιχτά, ακόμη και στο πρώτο ημίχρονο που ήταν το… καλό του. Οι «πράσινοι» έδειχναν να φοβούνται και αυτοί να... ξεμυτίσουν γιατί γνώριζαν πως το δυνατό στοιχείο του Ολυμπιακού είναι οι αντεπιθέσεις. Γι’ αυτό και στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» από τη στιγμή που το κέντρο τους δεν ήταν σε καλή βραδιά, δεν είχαν την κυκλοφορία της μπάλας που θα τους επέτρεπε να πατήσουν περιοχή με αξιώσεις.

Όποια ομάδα αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα που είχε το μυαλό της περισσότερο στην άμυνα, είχε πρόβλημα. Αντιθέτως, με την Μπράγκα που οι Πορτογάλοι θέλησαν να βγουν μπροστά, η ομάδα του Πειραιά έπαιξε γρήγορα και με αντεπιθέσεις με αποτέλεσμα να σημειώσουν τρία γκολ. Ακόμη και στη Λιόν που δεν ήταν η καλύτερη για τους «ερυθρόλευκους», στην επίθεση μπόρεσαν να κυκλοφορήσουν κάπως την μπάλα και να δημιουργήσουν πρόβλημα στην άμυνα των Γάλλων.

Αντιθέτως, με Βόλο, Καλλιθέα, Παναιτωλικό, Άρη ακόμη και με Παναθηναϊκό υπήρχε θέμα που ο Ολυμπιακός είχε την μπάλα στα πόδια του για να κάνει παιχνίδι. Το θέμα είναι πως μπορεί να δοθεί λύση σε αυτό το κομμάτι. Και ενδεχομένως, η προσθήκη του Γιαζίτζι, ίσως μπορέσει να αλλάξει κάπως τα δεδομένα σε αυτό το κομμάτι.