Ο Ολυμπιακός έφερε τους κορυφαίους με στόχο την κορυφή

Ο Ολυμπιακός έφερε τους κορυφαίους με στόχο την κορυφή

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:35 - 29.07.2024

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τις προσθήκες από το μεταγραφικό παζάρι και μέχρι στιγμής έχει φέρει ποδοσφαιριστές οι οποίοι ξεχώρισαν στα πρωταθλήματα που έπαιξαν. Ο κάθε ένας για τον δικό του λόγο....

Το βλέμμα του στη νέα χρονιά έχει στραμμένο ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει ήδη αρχίζει να χτίζει το ρόστερ της επόμενης σεζόν. Βέβαια, σε σύγκριση με τις προηγούμενες απουσιάζει κάτι πολύ σημαντικό. Το άγχος! Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το UEFA Europa Conference League και χάρη σε αυτό το επίτευγμα απέφυγαν τα προκριματικά, εξασφαλίζοντας θέση στη League Phase του Europa League.

Αυτό το καλοκαιρινό κενό έδωσε στην ομάδα την απαραίτητη ηρεμία να ψάξει και να βρει ποιοτικές λύσεις για το ρόστερ. Χωρίς βιασύνη, χωρίς σκέψεις για κάποια προθεσμία και επιλέγοντας τους καλύτερους. Αν μη τι άλλο, κάθε ένας από τους ποδοσφαιριστές που πήρε ο Ολυμπιακός έχει κάτι που τον κάνει να ξεχωρίζει. Είτε για την ομάδα που έπαιξε, είτε για τα γκολ που σκόραρε, είτε για τα επιτεύγματα πέτυχε.

Για τα γκολποστ του πήρε τον Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο, έναν τερματοφύλακα ο οποίος ήταν δεύτερος σε αποκρούσεις την περσινή σεζόν, όσον αφορά την κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League (79). Για την άμυνα πήρε σε πρώτο χρόνο τον Κοστίνια, τον κορυφαίο δεξιό μπακ του Πορτογαλικού πρωταθλήματος την χρονιά που μας πέρασε, καθώς και τον Πιρόλα, έναν παίκτη που παρέλασε από τις ακαδημίες της Ίντερ και ο οποίος αγωνιζόταν βασικός στη Serie A.

Για τη μεσαία γραμμή απέκτησε τον Ντάνι Γκαρθία και τον Μάρκο Στάμενιτς. Όσον αφορά τον πρώτο, τα λόγια είναι περιττά! O Ισπανός ήρθε από τη La Liga κουβαλώντας 303 εμφανίσεις σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, έχοντας κατακτήσει με την Μπιλμπάο και ένα Super Cup της χώρας ως βασικός. Από την άλλη, ο Στάμενιτς αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους μέσους του σερβικού πρωταθλήματος, εκεί όπου με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα πανηγύρισε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Συν τοις άλλοις, ο ίδιος αγωνίστηκε και στο UEFA Champions League, εκεί όπου πέτυχε και γκολ. Όλα αυτά πέρυσι...

Για την επίθεσή του πήρε τον Ρόμαν Γιάρεμτσουκ και τον Κρίστοφερ Βέλντε. Πήρε δηλαδή έναν σέντερ φορ που έπαιξε με την Εθνικής Ουκρανίας στο φετινό Euro, ο οποίος πέραν αυτού έχει μία πλούσια καριέρα σε Βαλένθια, Μπενφίκα, Γάνδη κ.α. Μάλιστα, δεν το πήρε στα 37 του αλλά στα 28, ήτοι σε μία ηλικία που έχει ακόμα πολλά να προσφέρει. Από την άλλη, ο Βέλντε ήταν στη 10άδα των κορυφαίων σκόρερ του Πολωνικού πρωταθλήματος και 4ος στη λίστα των μη σέντερ φορ.

Μέσα στις μεταγραφές προστίθενται και φυσικά οι ποδοσφαιριστές της Κ19, καθώς και ο Αποστολόπουλος. Αν μη τι άλλο, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έδωσε στα μέχρι τώρα φιλικά πολλές ευκαιρίες στους παίκτες που κατέκτησαν το Youth League, με πρόθεση να κρατήσει τουλάχιστον τρεις από αυτούς. Ο Μουζακίτης, ο Μπακούλας, ο Παπακανέλλος, ο Κουτσίδης και ο Κωστούλας ήταν οι νέοι που δοκιμάστηκαν από τον Ισπανό, στο διάστημα όπου η ομάδα βρισκόταν στην Ολλανδία.

Εν κατακλείδι, λοιπόν, οι προσθήκες που έχει κάνει ο Ολυμπιακός ξεχωρίζουν, η κάθε μία για τον δικό της λόγο. Το αν θα πετύχουν ή όχι είναι ένα άλλο κομμάτι, όμως τουλάχιστον στη θεωρία οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν και τελικά έφεραν παίκτες με ένα καλό βιογραφικό.