Καλά τα χαμόγελα, αλλά η Ευρώπη «καίει»

Ολυμπιακός

i

© Intime

Καλά τα χαμόγελα, αλλά η Ευρώπη «καίει»

Διονύσης Βερβελές 10:34 - 03.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:01 - 14.08.2024

Η ήττα της ΑΕΚ στην Κρήτη και η επόμενη «μάχη» στο Europa League.

Ο Ολυμπιακός την Κυριακή έκανε τη δουλειά του στα Γιάννινα, φτάνοντας τους 19 βαθμούς στις επτά αγωνιστικές που έχει δώσει. Τη Δευτέρα, είδε στην Κρήτη τον ΟΦΗ να του κάνει ένα… δώρο, νικώντας την ΑΕΚ. Κι αυτό, συνεπάγεται στο ότι οι «ερυθρόλευκοι» καταφέρνουν ήδη να «χτίσουν» μια διαφορά. Ακόμη και αν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ πάρουν τα εξ αναβολής ματς που θα δώσουν την ημέρα των εκλογών, ο Ολυμπιακός θα μπορεί να είναι στο +3 από τους «πράσινους» και στο +5 από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Μαζί θα έχει και την πρόκληση να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό την 8η αγωνιστική, ενώ στην 9η ακολουθεί το ματς ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Έχει πολύ δρόμο σίγουρα το πρωτάθλημα, αλλά ο Ολυμπιακός έχει μοναδική ευκαιρία να «χτίσει» διαφορά.

Όλα καλά τα παραπάνω, αλλά μην τα… πείτε στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός προπονητής, αυτή τη στιγμή, «καίγεται» για το ματς της Πέμπτης με την Μπάτσκα Τόπολα. Γνωρίζει τι μπορεί να σημάνει για τον Ολυμπιακό αυτό το ματς. Δεν θέλει σε καμία των περιπτώσεων η ομάδα του να δοκιμαστεί ψυχολογικά, με διακοπή πρωταθλήματος να ακολουθεί και μαζί, ντέρμπι αιωνίων μετά.

Ήττα στη Σερβία, θα φέρει σε δύσκολη θέση τους Πειραιώτες όσον αφορά στο ευρωπαϊκό τους μέλλον, από την άλλη, μια νίκη, ίσως του δείξει τον… Φεβρουάριο, είτε πρόκειται για το Europa League είτε στο Conference League.

Ο Μαρτίνεθ, αυτή τη στιγμή εστιάζει σε αυτό το ματς έτσι, εκεί κάνει όλα του τα πλάνα και περιμένει να δει τις τελευταίες προπονήσεις, ώστε να αποφασίσει και πως θα παραταχθεί κόντρα στη σερβική ομάδα. Η Μπάτσκα Τόπολα δείχνει μια δυναμική, τη σέβεται, την υπολογίζει, αλλά γνωρίζει πως όλα θα εξαρτηθούν από την εικόνα της δικής του ομάδας, του Ολυμπιακού.