Το θέμα του Ολυμπιακού στην επίθεση μετά τις Εθνικές

Αγιούμπ Ελ Κααμπί

i

©Intime

Το θέμα του Ολυμπιακού στην επίθεση μετά τις Εθνικές

Διονύσης Βερβελές 09:28 - 16.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:31 - 16.10.2024

Οι απουσίες λόγω των Εθνικών και η επιθετική γραμμή των «ερυθρολεύκων».

Έχει αρκετούς διεθνείς ο Ολυμπιακός και όποτε υπάρχουν υποχρεώσεις Εθνικών ομάδων οι προπονήσεις γίνονται στο Ρέντη με λίγους ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα όμως αυτήν τη στιγμή έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα και με την απόδοση που έχουν συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές δημιουργείται ενόψει Λεβαδειακού ένα θέμα στην επιθετική γραμμή και συγκεκριμένα στη θέση του φορ.

Ο βασικός επιθετικός των «ερυθρόλευκων» είναι ο Ελ Κααμπί και πως άλλωστε να μην είναι με τα όσα κάνει από την αρχή της σεζόν και στην κατάσταση που δείχνει ότι βρίσκεται. Ο παίκτης του Ολυμπιακού έπαιξε και στα δύο ματς που είχε το Μαρόκο για το Κόπα Άφρικα εντός και εκτός έδρας κόντρα στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία. Στο πρώτο ματς ήταν βασικός και έγινε αλλαγή στο 65', ενώ στο δεύτερο ματς μπήκε ως αλλαγή στο 80' και αν βάλουμε και τα ταξίδια του, τότε αυτό σημαίνει πως δεν πέρασε και... ξεκούραστα όλες αυτές τις ημέρες.

Από εκεί και πέρα ο δεύτερος επιθετικός του ρόστερ, θεωρητικά, είναι ο Γιάρεμτσουκ. Ο Ουκρανός επιθετικός κόντρα στη Γεωργία μπήκε ως αλλαγή στο 75', ενώ με την Τσεχία στο 80'. Δεν έπαιξε δηλαδή αρκετά και θα μπορούσε να πει κανείς πως θα είναι πιο ξεκούραστος από τον Ελ Κααμπί, αλλά στην παρούσα φάση δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Φάνηκε αυτό και από την Εθνική από τη στιγμή που έχει χάσει τη θέση του στη βασική ενδεκάδα, την οποία είχε μέχρι πρότινος.

Ο τρίτος φορ του ρόστερ, ο Κωστούλας, έπαιξε με τις Ελπίδες σε ένα φιλικό με τη Σλοβακία ως αλλαγή, ενώ έβγαλε όλο το 90λεπτο στον επίσημο και πολύ σημαντικό αγώνα με την Κροατία. Μάλιστα και στα δύο ματς σκόραρε. Οπότε και ο Κωστούλας, αν και έχει δείξει πως σωματικά αντέχει, θα έχει τη δική του κούραση μετά από τα ταξίδια με τις Ελπίδες αφού και τα δύο ματς ήταν εκτός Ελλάδας.

Για αυτό και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλει να δει την κατάσταση των διεθνών του, για να αποφασίσει και τι θα κάνει στη θέση του επιθετικού. Φυσικά εάν ο Γιάρεμτσουκ έδειχνε σε καλή κατάσταση όλη αυτή η συζήτηση δε θα γινόταν, αφού ο Ουκρανός θα ήταν αυτός ο οποίος θα «σήκωνε» το βάρος της επίθεσης την Κυριακή με το Λεβαδειακό, τώρα όμως τα πράγματα είναι αλλιώς. Και δεδομένα ο Μεντιλίμπαρ το σκέφτεται γιατί ακολουθεί κι ένα απαιτητικό ματς με τη Μάλμε στη Σουηδία για το Europa League.