Ολυμπιακός: Το «βάρος» στον Ποντένσε
i

© Intime

Ολυμπιακός: Το «βάρος» στον Ποντένσε

Διονύσης Βερβελές 21:35 - 06.07.2024 / Ανανεώθηκε: 21:40 - 06.07.2024

Ο Πορτογάλος είναι παίκτης που θέλουν να κρατήσουν οι «ερυθρόλευκοι» και θα γίνουν τα πάντα…

Τελείωσε ο Ολυμπιακός και με την τρίτη του μεταγραφή μετά τους Στάμενιτς, Αναγνωστόπουλο, καθώς έφερε στην Ελλάδα τον Ντάνι Γκαρθία που ανακοινώθηκε. Εκεί που πλέον θα ρίξουν το «βάρος» τους οι Πειραιώτες ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής προετοιμασίας, είναι οι ανανεώσεις συμβολαίων.

Είναι αρκετά ανοιχτά θέματα για τους «ερυθρόλευκους» για τον σχεδιασμό του ρόστερ και συγκεκριμένα με παίκτες που έχουν λήξει τα συμβόλαιά τους, αλλά και με ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίστηκαν ως δανεικοί στη σεζόν που πέρασε και η ομάδα του Πειραιά τους θέλει και για τη συνέχεια. Μία απ' αυτές τις περιπτώσεις είναι ο Ντάνιελ Ποντένσε.

Ο Πορτογάλος έπαιξε ως δανεικός από τη Γουλβς, πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του και ο Ολυμπιακός θέλει να τον κάνει δικό του. Μία κίνηση αρκετά σημαντική για το σχεδιασμό του ρόστερ, αφού μιλάμε για έναν παίκτη ο οποίος κάνει τη διαφορά στην ομάδα και ήταν από τους πρωταγωνιστές της σεζόν στην οποία κατακτήθηκε το Conference League.

Θέλουν και οι δύο, εν αναμονή της Γουλβς

Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι πως και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής θέλει να επιστρέψει για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα. Πέρασε καλά στην ομάδα στη δεύτερή του θητεία και έδωσε πολλά στους «ερυθρόλευκους».

Και οι δύο πλευρές θέλουν να συνεχίσουν μαζί, αλλά το θέμα είναι και τι θα ζητήσει η Γουλβς για να πουλήσει τον Πορτογάλο εξτρέμ. Βέβαια ένα επίσης θετικό στοιχείο για τους Πειραιώτες είναι το γεγονός πως ο Ποντένσε έχει μόλις έναν χρόνο ακόμη συμβόλαιο με τους Άγγλους. Κάτι το οποίο σημαίνει πως και η Γουλβς δεν μπορεί να είναι υπερβολική στις οικονομικές της απαιτήσεις.

Έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές από πλευράς Ολυμπιακού με τη διοίκηση της Γουλβς. Οι Άγγλοι είναι διατεθειμένοι να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ιδιαίτερα από τη στιγμή κιόλας που δείχνουν πως δεν υπολογίζουν τον Ποντένσε για τη νέα σεζόν, παρά την καλή χρονιά που έκανε τους «ερυθρόλευκους». Έτσι, ο Ολυμπιακός στρέφει αρκετά την προσοχή του στο θέμα του Πορτογάλου, προκειμένου να κλείσει το ζήτημα αυτό πριν την έναρξη της προετοιμασίας ή προτού αναχωρήσει η ομάδα για την Ολλανδία.

Όλοι Euro LIVE με Αγγλία - Ελβετία και Ολλανδία - Τουρκία για τα προημιτελικά του Euro 2024