Το χρονικό της ανανέωσης Μασούρα

Γιώργος Μασούρας

i

Γιώργος Μασούρας/©Intime

Το χρονικό της ανανέωσης Μασούρα

Διονύσης Βερβελές 15:59 - 12.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:00 - 12.07.2024

Μέχρι το 2027 υπέγραψε ο έμπειρος Έλληνας εξτρέμ. Το παρασκήνιο της υπόθεσης.

Ο Ολυμπιακός τελείωσε το ένα θέμα απ' αυτά που έχει «ανοιχτά» μέχρι να φύγει η ομάδα για την Ολλανδία και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της και ο λόγος για το Γιώργο Μασούρα. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους», κάτι το οποίο σημαίνει πως πλέον θα ενταχθεί κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα για την προετοιμασία. Θα είναι πλέον στο Ρέντη και αφού κάνει τις απαραίτητες εργομετρικές εξετάσεις θα μπει στις προπονήσεις και θα φύγει με την υπόλοιπη αποστολή για την Ολλανδία.

Η περίπτωση του Μασούρα δεν ήταν και τόσο εύκολη, αφού οι συζητήσεις των δύο πλευρών έχουν ξεκινήσει από τη σεζόν που ολοκληρώθηκε μέχρι και την τρέχουσα εβδομάδα. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός μέσα στην αγωνιστική περίοδο που πέρασε είχε μιλήσει με τον Έλληνα παίκτη, του είχε κάνει πρόταση ανανέωσης συμβολαίου χωρίς, όμως, να δώσουν τα χέρια ομάδα και ποδοσφαιριστής.

Για αυτό και είχαν πλέον... ανανεώσει το ραντεβού τους για το τέλος της σεζόν. Σε όλο αυτό το διάστημα είχε υπάρξει ενδιαφέρον από πλευράς Μπόχουμ για τον Μασούρα με τον ποδοσφαιριστή να σκέφτεται σοβαρά να ζήσει και να αγωνιστεί και στο εξωτερικό. Η χρονιά έφτασε στο τέλος της, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Conference League, χωρίς όμως ο Μασούρας να έχει στα χέρια του κάποια πρόταση που θα τον δελέαζε τόσο για να αφήσει την Ελλάδα και να σταματήσει την όποια συζήτηση είχε με την ομάδα του Πειραιά.

Έτσι υπήρξε μία επαναπροσέγγιση από πλευράς του Μασούρα, ο Ολυμπιακός έκανε νέα πρόταση ανανεωμένη σε σχέση με την προηγούμενη και έτσι πλέον ήρθε το «ναι» του ποδοσφαιριστή και το νέο συμβόλαιο. Το κλείσιμο της χρονιάς ήταν αυτό το οποίο έκανε και τον Μασούρα να σκεφτεί διαφορετικά και να συνεχίσει στον Ολυμπιακό.

Όλο αυτό το κλίμα το οποίο δημιουργήθηκε από την έλευση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και μετά τον έβαλε σε νέες σκέψεις και να αναθεωρήσει από την πλευρά του το ενδεχόμενο να φύγει για κάποιο άλλο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Εκτός και αν είχε κάποια πολύ καλή πρόταση στα χέρια του που θα τον δελέαζε τόσο, αυτή η πρόταση δεν έφτασε και έτσι επέστρεψε στην πρώτη του επιλογή, να μείνει στον Ολυμπιακό.

Για την… ιστορία, ο Μασούρας δεν είναι τύπος που θα πήγαινε… απέναντι. Σεβάστηκε και εκτίμησε κάποια πράγματα. Όπως και άξιζε και την αύξηση στο συμβόλαιό του. Γι’ αυτό και έγινε το σωστό και για τις δύο πλευρές…