Το χρονικό του θριάμβου του Ολυμπιακού – Η απονομή και το μεθύσι χαράς (vids)

Ολυμπιακός

i

©Intime

Το χρονικό του θριάμβου του Ολυμπιακού – Η απονομή και το μεθύσι χαράς (vids)

Κώστας Τόπας 08:22 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:23 - 30.05.2024

Ο Ολυμπιακός ζει το όνειρο έχοντας κατακτήσει το Conference League και όσα ακολούθησαν εντός και εκτός γηπέδου θα μείνουν βαθιά χαραγμένα στη μνήμη όλων!

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρώτο ευρωπαϊκό του τρόπαιο κι έγραψε ιστορία, καθώς επικράτησε της Φιορεντίνα με 1-0, στον τελικό του Europa Conference League, χάρη στο γκολ του Ελ Κααμπί στην παράταση.

Οι Πειραιώτες έφεραν στην Ελλάδα το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο σε συλλογικό επίπεδο στο ποδόσφαιρο. Το σφύριγμα της λήξης του αγώνα στην «OPAP Arena» και όσα ακολούθησαν εντός και εκτός γηπέδου θα μείνουν βαθιά χαραγμένα στη μνήμη όλων!

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μέσα σε δάκρυα χαράς και συγκίνησης για την κατάκτηση του πρώτου τους ευρωπαϊκού κυπέλλου, αδυνατούσαν να συνειδητοποιήσουν τον άθλο που πέτυχαν ακόμη και όταν ανέβηκαν στο πούλμαν της επιστροφής στον Πειραιά.

Μέσα σε πανηγυρισμούς, καπνογόνα, πυροτεχνήματα και συνθήματα οι οπαδοί του Ολυμπιακού έκαναν… τη νύχτα μέρα σε όλον τον Πειραιά και φυσικά στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδος περιμένοντας το ανοιχτό λεωφορείο στο οποίο ήταν πάνω οι νέοι Κυπελλούχοι Ευρώπης και έφτασαν στο Δημοτικό Θέατρο όπου βρισκόταν συγκεντρωμένος ο κύριος όγκος των περίπου 150.000 φιλάθλων!

Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Ολυμπιακού με τα κινητά τους τηλέφωνα προσπαθούσαν να απαθανατίσουν αυτές τις ιστορικές στιγμές της πομπής μέχρι τον Πειραιά πάνω στο ανοιχτό λεωφορείο συνοδεία πολλών φιλάθλων με τις δίκυκλες μηχανές τους.

Στο Δημοτικό Θέατρο περίμενε τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, μαζί με τον πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη ο δήμαρχος Πειραιά. Λίγο αργότερα μπροστά από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Κοραή ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών αλλά και ο αρχηγός Κώστας Φορτούνης μίλησαν μπροστά στους χιλιάδες φιλάθλους της ομάδας μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού με πυροτεχνήματα και καπνογόνα.

«Το όνειρο το τρελό είναι πλέον πραγματικότητα. Για τον Ολυμπιακό μας, για τον Πειραιά μας, για την Ελλάδα μας. Αυτήν τη νύχτα θέλω να τη χαρούμε ιδιαίτερα ο ατελείωτος λαός μας, οι παίκτες μας, ο μεγάλος προπονητής μας και όλοι εσείς που μας δώσατε τη δύναμη να συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε και να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Ζήτω ο Ολυμπιακός, ζήτω ο Πειραιάς, ζήτω η Ελλάδα. Να είστε όλοι καλά», ήταν τα λόγια του Βαγγέλη Μαρινάκη.