Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Μεντιλίμπαρ...

O Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

© Intime

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Μεντιλίμπαρ...

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:39 - 20.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:39 - 20.09.2024

Ο Ολυμπιακός θέλει να αφήσει πίσω του το 0-0 με τον Παναιτωλικό, όμως ο Μεντιλίμπαρ έχει μπροστά του μία δύσκολη εβδομάδα. Την πρώτη του δύσκολη εβδομάδα...

Είναι δεδομένο πως από την αρχή της σεζόν ο Ολυμπιακός εστιάζει στην κατάκτηση του 48ου πρωταθλήματος. Το έχει πει ο Μεντιλίμπαρ, το έχουν πει οι παίκτες, το θέλει ο κόσμος και επομένως αποτελεί προτεραιότητα για τον σύλλογο. Όμως οι Πειραιώτες βρίσκονται και στο Europa League, στο οποίο επίσης έχουν θέσει κάποιους στόχους.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, λοιπόν, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ καλείται να φέρει εις πέρας την πρώτη του δύσκολη φετινή αποστολή και αυτή έχει να κάνει με τη διαχείριση στα δύο επερχόμενα ματς. Σε πρώτο χρόνο, ο Ολυμπιακός παίζει το Σάββατο με τον Άρη (21/9, 20:00) στο «Κλ. Βικελίδης» και αν μη τι άλλο θέλει νίκη.

Αφενός θα παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας και παίρνοντας τρίποντο κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Αφετέρου, αυτό το τρίποντο θα του χαρίσει ψυχολογία εν όψει συνέχειας, αφού ο σύλλογος θα πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι. Επομένως, ο Μεντιλίμπαρ χρειάζεται «βαριά όπλα» και αυτά πήρε και μαζί του, για το παιχνίδι της Θεσσαλονίκης. Παρόλα αυτά, ο ίδιος θα ζει με το άγχος...

Διότι σε δεύτερο χρόνο, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Λυών την Πέμπτη (26/9), στο πρώτο του ευρωπαϊκό φετινό παιχνίδι. Επομένως, ο Ισπανός θα πρέπει να αξιοποιήσει τους παίκτες του με τον καλύτερο τρόπο στο «Κλ. Βικελίδης», αφού κάποιους από αυτούς ενδεχομένως να χρειαστεί να τους κάνει αλλαγή με φόντο το Europa League. Αυτή, λοιπόν, είναι και η πρώτη φετινή δυσκολία που έχει μπροστά του ο Μεντιλίμπαρ.

Βεβαίως, ο Ολυμπιακός δεν έχει μία αλλά πολλές «διαβολοβδομάδες» μπροστά του. Μέχρι τον Γενάρη θα έχει σίγουρα έξι τέτοιες, όπου θα πρέπει να δώσει ντέρμπι και μεγάλα ευρωπαϊκά ματς. Αν, δε, προστεθούν και οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, (29 - 31/10 & 3 - 5/12 οι «16» και 17-18/12 & 7-9/01 οι «8»), τότε σίγουρα ο Μεντιλίμπαρ χρειάζεται να οπλιστεί με υπομονή.

Αναλυτικά οι «διαβολοβδομάδες» που βρίσκει μπροστά του ο Ολυμπιακός:

22 Σεπτεμβρίου- Άρης (εκτός)
26 Σεπτεμβρίου - Λυών (εκτός)

3 Οκτωβρίου - Μπράγκα (εντός)
6 Οκτωβρίου - Παναθηναϊκός (εκτός)

24 Οκτωβρίου - Μάλμε (εκτός)
27 Οκτωβρίου - Αστέρας (εκτός)

7 Νοεμβρίου - Ρέιντζερς (εντός)
10 Νοεμβρίου - ΠΑΟΚ (εκτός)

24 Νοεμβρίου - ΑΕΚ (εντός)
28 Νοεμβρίου - Στεάουα Βουκουρεστίου (εκτός)

12 Δεκεμβρίου - Τβέντε (εντός)

23 Ιανουαρίου - Πόρτο (εκτός)
26 Ιανουαρίου - Παναθηναϊκός (εντός)
30 Ιανουαρίου - Καραμπάγκ (εντός)