Ολυμπιακός: Του άρεσε η ενέργεια της δεξιάς πλευράς

Κοστίνια

i

©Intime

Ολυμπιακός: Του άρεσε η ενέργεια της δεξιάς πλευράς

Διονύσης Βερβελές 11:48 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:48 - 02.10.2024

Η σκέψη για Κοστίνια-Ροντινέι κόντρα και στην Μπράγκα, αλλά και η πίστη στον Πορτογάλο μπακ…

Ο Ολυμπιακός πριν από λίγα 24ωρα κατάφερε να κερδίσει τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα, επιστρέφοντας έτσι στις επιτυχίες μετά από τρία ανεπιτυχή παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ισοπαλία με τον Παναιτωλικό εντός έδρας και δύο σερί ήττες με Άρη και Λυών, εκτός έδρας είχε, αλλά έβαλε τέλος. Και τώρα, θέλει να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες…

Στο ματς με τον Ατρόμητο, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, έτσι ώστε να κερδίσει «φρεσκάδα» στην ομάδα αλλά και να δώσει την ευκαιρία σε παίκτες να δείξουν πράγματα. Αρκετές από τις δοκιμές που έκανε ο έμπειρος τεχνικός του βγήκαν, μετά το νικηφόρο 2-0. Μία απ' αυτές τις δοκιμές ήταν με τον Κοστίνια δεξί μπακ και τον Ροντινέι δεξί εξτρέμ.

Ένα σχήμα το οποίο αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη βασική ενδεκάδα, είχε παίξει έτσι ο Ολυμπιακός και για λίγα λεπτά στο ματς με τον Άρη, και μπόρεσε να πάρει πράγματα ο Μεντιλίμπαρ απ' αυτό το δίδυμο στη δεξιά πλευρά. Δεν ήταν λίγες οι φορές που η ομάδα του Πειραιά έπαιξε από εκείνη την πλευρά και προσπάθησε να απειλήσει.

Άλλωστε ο Ροντινέι σκόραρε, με πέναλτι μεν αλλά σκόραρε, είχε ένα δοκάρι ακόμη ο Βραζιλιάνος, ενώ και ο Κοστίνια είχε ευκαιρία για να βάλει επίσης το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Το δίδυμο αυτό άρεσε στον Μεντιλίμπαρ και ερωτηθείς στη συνέντευξη Τύπου ιδιαίτερα για τον Κοστίνια τόνισε μεταξύ άλλων: «Μας βοήθησε πάρα πολύ πίσω από τον Ροντινέι και οι δυο τους έκαναν καλά πράγματα στη δεξιά πλευρά. Μας έδειξε ότι πάντα μπορούμε να βασιζόμαστε σε αυτόν».

Είναι, λοιπόν, ένα σχήμα το οποίο δεν αποκλείεται να ξαναδούμε σύντομα στον Ολυμπιακό, ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει θέμα στα εξτρέμ με τους τραυματισμούς που έχουν προκύψει. Οπότε δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς την πιθανότητα να παίξουν ξανά οι δυο τους στα δεξιά κόντρα στην Μπράγκα, από τη στιγμή που ο Μεντιλίμπαρ πήρε αυτά που ήθελε από τους δύο παίκτες του. Επιπροσθέτως, ο Κοστίνια έχει παίξει αντίπαλος με την Μπράγκα στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας, τους ξέρει… Κι αυτό μετράει.