Τουλάχιστον κατάλαβαν ότι μπορούν

Τουλάχιστον κατάλαβαν ότι μπορούν

Διονύσης Βερβελές 11:29 - 12.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:53 - 14.08.2024

Αυτοί που νίκησαν τον ΟΦΗ με 4-0, ήταν οι ίδιοι ποδοσφαιριστές των προηγούμενων αγώνων…

Ο Ολυμπιακός είχε καιρό να πάρει μία νίκη με μεγάλο σκορ χωρίς όμως να αγχωθεί μέσα στο παιχνίδι του. Ακόμη και στο ματς του πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη που νίκησε με 3-1, αγχώθηκε όταν η ομάδα των Ιωαννίνων είχε μειώσει σε 2-1 και «καθάρισε» στις καθυστερήσεις το άγχος. 

Όπως επίσης και στο ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, όταν στα τελευταία λεπτά το 0-2 έγινε 1-2, υπήρξε ένα σχετικό άγχος… Τώρα όμως απέναντι στους Κρητικούς δεν υπήρξε αυτό το αίσθημα του άγχους, καθώς πέρα από το 4-0 ήταν και η εμφάνιση του Ολυμπιακού επιβλητική. Φυσικά δεν είχε κάποιο μαγικό ραβδί ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος και άλλαξε ξαφνικά τις ικανότητες των ποδοσφαιριστών και ήρθε αυτή η εμφάνιση με τους Κρητικούς. 

Βεβαίως και υπήρχαν οι ευθύνες και τα λάθη των προηγούμενων προπονητών, όμως από την άλλη και οι ποδοσφαιριστές δεν ήταν άμοιροι των ευθυνών τους για την εικόνα που είχε η ομάδα. Τώρα με το 4-0 επί του ΟΦΗ και την εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν κάτι σημαντικό οι ποδοσφαιριστές πρώτα στον εαυτό τους και μετά στον κόσμο, αλλά και τη διοίκηση. 

Πως μπορούν να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο και να κάνουν ωραία πράγματα μέσα στο χορτάρι. Δεν είναι ότι τους ενέπνευσε ο Συλαϊδόπουλος ξαφνικά, αλλά οι ίδιοι το πήραν απόφαση ότι πρέπει να αλλάξουν την εικόνα που είχε η ομάδα μέχρι και την προηγούμενη Κυριακή στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό

Πλέον θα έχουν οι «ερυθρόλευκοι» νέο προπονητή, τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και άπαντες γνωρίζουν πως δεν υπάρχουν περιθώρια για... μούτρα και συμπεριφορές οι οποίες θα κάνουν κακό στην ομάδα και θα έχει την ίδια εικόνα που είχε έως τώρα. 

Από την άλλη όμως δεν έγιναν και ξαφνικά όλα καλά και όλα ωραία, γνωρίζουν καλά στον Ολυμπιακό πως θέλει αρκετή δουλειά για να επανέλθει η κανονικότητα και να αρχίσει η ομάδα να παίρνει τα ματς με εμφατικό και κυριαρχικό τρόπο, όπως έγινε με τον ΟΦΗ. Ακολουθούν βλέπετε και τρία ματς «φωτιά», τα δύο με την Φερεντσβάρος όπου θα κριθεί η Ευρώπη, αλλά και αυτό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα…