«Τσίτωσε» ο Μεντιλίμπαρ στην προπόνηση του Ολυμπιακού

O Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

© Intime

«Τσίτωσε» ο Μεντιλίμπαρ στην προπόνηση του Ολυμπιακού

Διονύσης Βερβελές 15:29 - 18.07.2024 / Ανανεώθηκε: 15:36 - 18.07.2024

Ανεβάζει ρυθμό στις προπονήσεις, πριν τα πρώτα φιλικά των «ερυθρολεύκων»

Αυτό που περίμεναν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ήρθε τελικά την τρίτη ημέρα των προπονήσεων που γίνονται στην Ολλανδία. Οι «ερυθρόλευκοι» παίκτες ήξεραν ότι όσο περνούν οι ημέρες της προετοιμασίας ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα ανέβαζε... στροφές, τουλάχιστον το ήξεραν όσοι ήταν και πέρσι στην ομάδα και έχουν δουλέψει ξανά μαζί με τον Βάσκο τεχνικό.

Κάτι το οποίο είδαν να... έρχεται στην πρωινή προπόνηση της Τετάρτης. Ο έμπειρος κόουτς άρχισε να ανεβάζει τους τόνους, όπως και τις φωνές. Δεν είναι από τους κόουτς που απλά κάθεται κοιτάει μία προπόνηση και μιλάει στους συνεργάτες του, αλλά είναι απ' αυτούς που συμμετέχει ενεργά και συνεχώς θέλει να επεμβαίνει σε περίπτωση που βλέπει ότι κάτι δε γίνεται σωστά και όπως πρέπει. Αυτό ακριβώς έκανε και στην προπόνηση της Τετάρτης. 

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σταματούσε συνεχώς την προπόνηση και έκανε παρατηρήσεις στους ποδοσφαιριστές του. Θέλοντας έτσι να τους δείξει τη σωστή εκτέλεση της άσκησης, αλλά και να τους επαναφέρει λίγο στη συγκέντρωση. 

Μάλιστα δεν είναι ήταν λίγες οι φορές που... τσίτωσε και έβαλε τις φωνές. Είναι μία τακτική αυτή του Βάσκου, την οποία έχει δείξει από την προηγούμενη σεζόν. Να βάζει... γκάζια δηλαδή στις προπονήσεις έτσι ώστε να «ξυπνάει» τους ποδοσφαιριστές του. Και τώρα αυτό που θέλει από τους παίκτες του είναι απόλυτη συγκέντρωση και αυτές οι πρώτες ημέρες στην Ολλανδία δεν είναι και οι πιο εύκολες.

Οι προπονήσεις έχουν αλλάξει σε σχέση με το Ρέντη, έχουν γίνει πιο έντονες και επιπλέον δεν είναι πολλές ημέρες πριν που οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σε περίοδο διακοπών και τώρα έχουν βρεθεί στο εξωτερικό για καθημερινές προπονήσεις.

Για αυτό και ο Μεντιλίμπαρ θέλει με τον τρόπο αυτόν να τους βάλει στο μυαλό ότι πλέον η δουλειά έχει ξεκινήσει και κανείς δε θα πρέπει να είναι εκτός κλίματος, έτσι ώστε να γίνουν σωστά όλα και όπως πρέπει… Και εν αναμονή φυσικά των νέων προσώπων.