Ολυμπιακός: Χωρίς Μπακούλα, αλλά με Παπακανέλλο και Γιουσούφ στη «μάχη» οι πρωταθλητές Ευρώπης

Ολυμπιακός: Χωρίς Μπακούλα, αλλά με Παπακανέλλο και Γιουσούφ στη «μάχη» οι πρωταθλητές Ευρώπης

Διονύσης Βερβελές 11:25 - 23.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:19 - 23.10.2024

Οι μικροί του Ολυμπιακού παίζουν στο Ρέντη κόντρα στην Ταλίνα Κάλεβ…

Τη δική τους πρεμιέρα πρόκειται να πραγματοποιήσουν την Τετάρτη οι Νέοι του Ολυμπιακού στο Ρέντη στις 17:00, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Ταλίνα Κάλεβ. Οι «ερυθρόλευκοι» μπαίνουν στη «μάχη» της διοργάνωσης της UEFA ως πρωταθλητές Ευρώπης, δίνοντας το πρώτο τους ματς και μπαίνοντας στο Youth League, όπως και πέρσι, μέσα από το μονοπάτι των πρωταθλητών. Είναι έτσι, στη δεύτερη φάση του θεσμού, καθώς πέρασαν την πρώτη φάση χωρίς να δώσουν κάποιο παιχνίδι ως πρωταθλητές Ευρώπης.

Το συγκεκριμένο ματς αποτελεί και το ντεμπούτο του Ρομέν Πιτό στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» σε ευρωπαϊκό αγώνα, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα κοουτσάρει την ομάδα σε παιχνίδι για ευρωπαϊκή διοργάνωση. Θυμίζουμε πως στον τελικό του διηπειρωτικού με τη Φλαμένγκο είχε καθίσει στον πάγκο ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος.

Ο Γάλλος κόουτς ανακοίνωσε την αποστολή του η οποία αποτελείται από 20 ποδοσφαιριστές και μέσα σε αυτήν συμπεριλήφθηκε και ο Αντώνης Παπακανέλλος. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός προέρχεται από μία δύσκολη εβδομάδα, καθώς πέρασε ίωση, αλλά προπονήθηκε κανονικά με την πρώτη ομάδα και έτσι μπήκε στα πλάνα των Νέων για την αναμέτρηση της Ευρώπης.

Χωρίς Μπακούλα, αλλά με Γιουσούφ

Ο Ρομέν Πιτό στην αποστολή του έχει τον Παπακανέλλο, έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να δώσει πολλά στους «ερυθρόλευκους» πιτσιρικάδες. Από την άλλη, όμως, δεν έχει συμπεριληφθεί στα πλάνα του Γάλλου ο Φάνης Μπακούλας. Αυτό γιατί ο νεαρός μέσος είναι στην αποστολή της πρώτης ομάδας, για την αναμέτρηση με τη Μάλμε και θα ταξιδέψει σήμερα για τη Σουηδία.

Αντιθέτως, μέσα στην αποστολή είναι ο Τάι Γιουσούφ, ο οποίος έχει δικαίωμα συμμετοχής και έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα των Πειραιωτών και όπως όλα δείχνουν θα είναι και βασικός στην ενδεκάδα των «ερυθρόλευκων». Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον Σιλά ο οποίος πήρε μεταγραφή στην ομάδα αφού είχε δηλωθεί η λίστα στην UEFA.

Αναλυτικά στην αποστολή μπήκαν οι Αλαφάκης, Έξαρχος, Φίλης, Γεωργακόπουλος, Γιωτόπουλος, Καρκατσάλης, Κουράκλης, Λιατσικούρας, Λίγδας, Μιχαηλίδης, Παναγάκος, Παπακανέλλος, Πλειώνης, Πνευμονίδης, Πρεκατές, Ρολάκης, Σιώζιος, Στάντζος, Τουφάκης, Γιουσούφ.