Η νέα δυνατή «ερυθρόλευκη» δεξιά πλευρά
i

© Intime

Η νέα δυνατή «ερυθρόλευκη» δεξιά πλευρά

Διονύσης Βερβελές 00:04 - 18.08.2024 / Ανανεώθηκε: 00:08 - 18.08.2024

Ζέλσον Μαρτίνς και Ροντινέι έστειλαν το μήνυμα με το «καλημέρα».

Έχει αρκετές αλλαγές ο Ολυμπιακός σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν και δεν είναι μόνο οι παίκτες που έφυγαν και ήρθαν, αλλά υπάρχουν και οι εσωτερικές μεταγραφές όπως είναι ο Ζέλσον Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος εξτρέμ την προηγούμενη χρονιά ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο θα ήθελε και ο ίδιος.

Τώρα, όμως, ακολούθησε όλη την προετοιμασία, είναι καλά και το έδειξε και στο πρώτο επίσημο ματς των «ερυθρόλευκων» κόντρα στο Βόλο, εκτός έδρας. Μάλιστα αυτό το οποίο ξεχώρισε δεν ήταν μόνο οι ατομικές ενέργειες που έκανε ο Μαρτίνς μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η συνεργασία που είχε με τον Ροντινέι.

Οι δυο τους ήταν αυτοί που κάλυψαν τη δεξιά πλευρά του γηπέδου, έχοντας ο καθένας τη δική του δουλειά, αλλά είδαμε αρκετές φορές να συνεργάζονται. Έτσι και αλλιώς ο Ροντινέι συνηθίζει να ανεβαίνει από τα δεξιά στην επίθεση και να βοηθάει και σε αυτό το κομμάτι, αλλά τώρα είχε μπροστά του τον Μαρτίνς με τον οποίο άλλαξε πολλές φορές την μπάλα και μπόρεσαν να βγάλουν ωραία πράγματα στο χορτάρι.

Δύο χαρακτηριστικές φάσεις συνεργασίας τους. Η πρώτη, στο 13' που ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί. Ο Μαρτίνς ήταν αυτός που έδωσε την μπάλα μέσα στην περιοχή στον Ροντινέι και σκόραρε για το 1-0 και η δεύτερη φάση ήταν στο 72' όταν ο Ροντινέι συνεργάστηκε με τον Πορτογάλο ο οποίος γύρισε μέσα στην περιοχή και απείλησε, αλλά ο Σιαμπάνης αντέδρασε σωστά και δε δέχθηκε εκεί το γκολ.

Γενικότερα οι δυο τους ήταν ιδιαίτερα κινητικοί από τη δεξιά πλευρά, έδειξαν ότι έχουν καλή επαφή μεταξύ τους και θα αποτελέσουν ένα από τα δυνατά σημεία του Ολυμπιακού για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Ροντινέι συνήθως είχε καλή συνεργασία με τον Φορτούνη και φαίνεται πως ο Μαρτίνς είναι αυτός έχει πάρει τη θέση του Έλληνα ποδοσφαιριστή στο γήπεδο για τον Βραζιλιάνο δεξιοπόδαρο μπακ. Βέβαια σε αγώνες στους οποίους ο Ολυμπιακός θα δεχτεί μεγαλύτερη πίεση, δηλαδή σε ντέρμπι και στην Ευρώπη, θα πρέπει και ο Μαρτίνς να βοηθάει περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι. Σε ματς όμως όπως με το Βόλο φαίνεται πως δε χρειάζεται να το κάνει αυτό. Και γιατί ο Ροντινέι έχει την εμπειρία να το διαχειριστεί, αλλά και γιατί η ομάδα είναι πιο ψηλά.

Η εικόνα του Ζέλσον Μαρτίνς πάντως, ήταν το πιο ενθαρρυντικό μήνυμα με το «καλημέρα» στο πρωτάθλημα. Αυτός άλλωστε, έφτιαξε και το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών, αυτό με το οποίο «κλείδωσε» το πρώτο τρίποντο στη σεζόν, στο δρόμο για την κατάκτηση του 48ου πρωταθλήματος.

Και ο Μεντιλίμπαρ πάντως, από τον Μαρτίνς έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος. Τον θεωρεί πολύ επιδραστικό και δεν είναι τυχαίο που του έδωσε «γεμάτα» ματς και στη διαδικασία των φιλικών. Ήθελε έτσι να έχει καλύτερη φυσική κατάσταση, καλύτερο ρυθμό και αυτό αποτυπώθηκε στο Βόλο. Σε αντίθεση με άλλους παίκτες της ομάδας που έδειξαν να υστερούν και να χρειάζονται ακόμη χρόνο.

Προφανώς και ο Βάσκος είδε κομμάτια που δεν του άρεσαν στην πρεμιέρα. Και σε αυτά, θα σταθεί μέσα στην εβδομάδα, στην ομιλία του στους ποδοσφαιριστές. Δεν του άρεσε για παράδειγμα που πέρασε μισή ώρα και… βάλε από την αποβολή του Βιγιαφάνες, για να βγάλει η ομάδα φάση και να απειλήσει. Ήταν κάτι που τον προβλημάτισε και γνωρίζει πως η λύση μπορεί να έρθει και με ενίσχυση.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!