Ο Ελαμπντελαουί κέρδισε την προσφυγή που έκανε στη FIFA και θα λάβει από τη Γαλατασαράι 2,8 εκατομμύρια ευρώ

Ομάρ Ελαμπντελαουί

i

©PrtScr

Ο Ελαμπντελαουί κέρδισε την προσφυγή που έκανε στη FIFA και θα λάβει από τη Γαλατασαράι 2,8 εκατομμύρια ευρώ

Κώστας Τσιακλής • 11:53 - 03.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:51 - 14.08.2024

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί κέρδισε την προσφυγή που είχε κάνει στη FIFA εις βάρος της Γαλατασαράι και πλέον ο τουρκικός σύλλογος θα πρέπει να του καταβάλει το ποσό των 2,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Ομάρ Ελαμπντελαουί, κέρδισε τη δικαστική διαμάχη που είχε με τη Γαλατασαράι για τη λύση του συμβολαίου του και έτσι ο τουρκικός σύλλογος θα υποχρεωθεί να του καταβάλει το ποσό των 2.8 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί έμεινε ελεύθερος από τη Γαλατασαράι τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν η τουρκική ομάδα αποφάσισε να του τερματίσει μονομερώς το συμβόλαιο έπειτα από έναν σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στο μάτι και τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα χρόνο.

Ο Νορβηγός μπακ προσέφυγε στη FIFA και ζήτησε να πάρει τα χρήματα που θα έπρεπε να λάβει σύμφωνα με τη συμφωνία των δύο πλευρών το 2020. Ο Ελαμπντελαουί είχε καταθέσει μήνυση με αίτηση που έκανε στο Συμβούλιο Επίλυσης Διαφορών της FIFA και τελικά δικαιώθηκε αφού η σχετική επιτροπή αποφάνθηκε πως η πράξη της Γαλατασαράι ήταν άδικη. Πλέον ο τουρκικός σύλλογος θα πρέπει εντός των επόμενων 45 ημερών να καταβάλει το ποσό των 2.8 εκατομμυρίων ευρώ στον Ελαμπντελαουί για να μην του επιβληθούν ποινή απαγόρευσης μεταγραφών.

Ο Ελαμπντελαουί αγωνίζεται πλέον στη Μπόντο Γκλιμτ, με την οποία έχει καταγράψει συνολικά έξι συμμετοχές. Όπως πιθανότατα είναι ήδη γνωστό ο 31χρονος φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού από το 2014 μέχρι το 2020 (με ένα διάλειμμα λόγω του δανεισμού του στη Χαλ το 2017) και σημείωσε 170 συμμετοχές, με απολογισμό 11 γκολ και 16 ασίστ. Επιπλέον με τους «ερυθρόλευκους» έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα και δύο κύπελλα.