Ομάρ Μαρμούς: Στη Bundesliga γεννήθηκε ο νέος «Λεβαντόφσκι»

Ο Ομάρ Μαρμούς - Φωτ. IMAGO

Ομάρ Μαρμούς: Στη Bundesliga γεννήθηκε ο νέος «Λεβαντόφσκι»

Κώστας Τόπας 15:12 - 07.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:12 - 07.10.2024

Ο Ομάρ Μαρμούς, με οκτώ γκολ, είναι ο πρώτος σκόρερ της Bundesliga, μπροστά από τον Χάρι Κέιν κι έχει κεντρίσει όλα τα βλέμματα πάνω του.

Στη Γερμανία όλοι μιλούν για τον Ομάρ Μάρμους, τον επιθετικό της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, που προκαλεί αίσθηση στο ξεκίνημα της σεζόν στην Bundesliga. Τα νούμερά του είναι από άλλο κόσμο, στο επίπεδο των Λεβαντόφσκι, Χάαλαντ και Κέιν, αν και ξεπερνά και τον δεύτερο. Στο πρωτάθλημα έχει οκτώ γκολ και τέσσερις ασίστ τις πρώτες έξι αγωνιστικές, δηλαδή βρίσκει δίχτυα κάθε 63 λεπτά.

Οι παίκτες του Ντίνο Τοπμόλερ βρίσκονται μόλις έναν βαθμό πίσω από την Μπάγερν Μονάχου, με την οποία αναδείχθηκαν ισόπαλοι την Κυριακή (06/10) σε ένα τρομερό παιχνίδι που έληξε 3-3. Ένα ματς όπου ο Αιγύπτιος ήταν για άλλη μια φορά πρωταγωνιστής, σημειώνοντας δύο τέρματα και δίνοντας ασίστ. 

Την περασμένη σεζόν τα πήγε πάλι περίφημα, καθώς κατάφερε να πετύχει 12 γκολ και να δώσει έξι ασίστ στα 29 παιχνίδια που έπαιξε με την ομάδα της Άιντραχτ. Και φέτος συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε. Χωρίς αμφιβολία, η άφιξή του στη Φρανκφούρτη ήταν ένα σημείο καμπής στην καριέρα του.

Η φιλία με Σαλάχ και τα «όπλα» του στην επίθεση

Αναδυόμενος από την ακαδημία νέων της Βόλφσμπουργκ και με ρίζες στον Καναδά, όπου οι γονείς του ζούσαν και εργάζονταν για έξι χρόνια, ο Αιγύπτιος επιθετικός δεν τα είχε όλα εύκολα στη ζωή του. Μάλιστα, η επιτυχία του ήρθε σε ηλικία 25 ετών, αφού είχε περάσει από κάποιες ομάδες όπως στη Σεντ Πάουλι ή και τη Στουτγάρδη. Ωστόσο, η προσγείωσή του στη Φρανκφούρτη ήταν μια ευλογία για αυτόν. Μπορεί να παίξει ως «9αρι», αλλά και στα άκρα της επίθεσης. Λίγο σαν τον Σαλάχ, γεφυρώνοντας τα κενά σε θέση και ταλέντο. Μάλιστα, διατηρεί μεγάλη φιλία με τον σταρ της Λίβερπουλ.

«Είμαστε σε επαφή. Η επαφή μεταξύ Αιγυπτίων παικτών στην Ευρώπη είναι πολύ καλή. Προσπαθούμε να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον γιατί γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο να κάνουμε τη μετάβαση στην Ευρώπη. Ο Σαλάχ κατάφερε να γίνει ένας από τους τρεις καλύτερους παίκτες στην Αυτό με εμπνέει και είναι κάτι που θέλω να πετύχω», είπε ο Ομάρ για τον συμπατριώτη του.

Ο Ομάρ Μάρμους έχει ήδη κερδίσει πολλούς επαίνους στη Γερμανία και ιδιαίτερα από τον προπονητή του. «Είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία φάσεων στην επίθεση, το σκοράρισμα και την ασίστ σε άλλους. Είναι πολύ δύσκολο να αμυνθεί λόγω της ταχύτητάς του και της ικανότητάς του να προχωράει σε βάθος. Μπορεί επίσης να μπει από κοντά, να αγγίξει την μπάλα πολύ καλά και να δώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ο Ντίνο Τοπμόλερ.

Ο 25χρονος Αιγύπτιος βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και αυτό είναι το «κλειδί» για την επιτυχία τόσο τη δική του όσο και της ομάδας του. Χωρίς αμφιβολία, είναι η μεγάλη απειλή για την Μπάγερν, όσον αφορά την διεκδίκηση του τίτλου.