Η πιο δύσκολη στιγμή του Ομπαμεγιάνγκ: «Είχα κατάθλιψη και άρχισα να πίνω πολύ»

Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ

i

©Intime

Η πιο δύσκολη στιγμή του Ομπαμεγιάνγκ: «Είχα κατάθλιψη και άρχισα να πίνω πολύ»

Κώστας Τόπας 08:57 - 31.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:57 - 31.05.2024

Ο πρώην παίκτης της Άρσεναλ και της Μπαρτσελόνα, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ παραδέχεται ότι πέρασε μια δύσκολη περίοδο.

Ο επιθετικός της Μαρσέιγ, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ μίλησε για τα τελευταία του χρόνια, που δεν ήταν εύκολα, στα οποία παραδέχεται ότι υπέφερε από κατάθλιψη. Ήταν κατά την τελευταία του περίοδο στην Άρσεναλ, όταν αποχώρησε και πήγε στη Μπαρτσελόνα κι αργότερα στην Τσέλσι και λίγο πριν υπογράψει με την τωρινή του ομάδα.

«Ήταν ένα πολύ, πολύ περίπλοκο βήμα», είπε αρχικά ο Γκαμπονέζος επιθετικός σε συνέντευξή του στο κανάλι «Colinterview» στο YouTube. «Είμαι σίγουρος ότι είχα κατάθλιψη. Υπάρχουν συμπεριφορές που είναι πολύ διαφορετικές από αυτές της καθημερινής ζωής. Για παράδειγμα, άρχισα να πίνω πολύ», εξηγεί. Σε αθλητικούς όρους, ήταν επίσης ένα δύσκολο στάδιο για την Ομπαμεγιάνγκ, καθώς είχε σκοράρει μόλις τρία γκολ για την Τσέλσι σε 21 παιχνίδια που αγωνίστηκε.

«Ήταν μια βαριά και δύσκολη περίοδος. Ξεκίνησε λίγο πριν απολυθώ από την Άρσεναλ. Άρα, ναι, ήταν κατάθλιψη», πρόσθεσε. Ο έμπειρος φορ προσπάθησε να βρει έναν λόγο για αυτό το περίπλοκο στάδιο: «Νομίζω ότι είχε σχέση με τους γονείς μου (που είχαν προβλήματα υγείας). Επηρεάζει έναν άντρα, είναι φυσιολογικό».

Ο πρώην επιθετικός της Μπαρτσελόνα ομολόγησε ότι δεν συμβουλεύτηκε ψυχολόγο, αλλά τώρα ξέρει ότι δεν χρειάζεται να ντρέπεται να μιλάει γι' αυτό. «Συχνά λέμε ότι πρέπει να μιλήσουμε γι' αυτό. Δεν είναι ντροπή. Παρόλο που δεν το έχω κάνει, ξέρω ότι μπορεί πραγματικά να βοηθήσει. Οι άνθρωποι πρέπει να ανοιχτούν γι' αυτό. Αν το είχα, νομίζω ότι θα είχε ήταν καλό για μένα», είπε.

Αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι η υπογραφή του στη Μαρσέιγ ήταν επιτυχημένη. Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν μία από τις καλύτερες του καθώς κατάφερε να πετύχει 17 γκολ στη Ligue 1. Επιπλέον, έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Europa League, με 34 γκολ.