Όουεν: «Απίστευτο τελείωμα από τον Σιντιμπέ - Τα άλλα δύο γκολ της ΑΕΚ ήταν τυχερά»

Μάικλ Όουεν

i

©PrtScr

Όουεν: «Απίστευτο τελείωμα από τον Σιντιμπέ - Τα άλλα δύο γκολ της ΑΕΚ ήταν τυχερά»

Κώστας Τσιακλής • 09:38 - 22.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:19 - 14.08.2024

Ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου, Μάικλ Όουεν, μίλησε για το Μπράιτον - ΑΕΚ και μεταξύ άλλων σχολίασε τα γκολ της Ένωσης.

Ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου, Μάικλ Όουεν, σχολίασε την αναμέτρηση της Μπράιτον με την ΑΕΚ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο εντυπωσιακό γκολ του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ αλλά και στα άλλα δύο τυχερά όπως ο ίδιος θεωρεί τέρματα της Ένωσης. 

Η Μπράιτον λοιπόν πραγματοποίησε την ευρωπαϊκή της πρεμιέρα, υποδεχόμενη την ΑΕΚ στο «Άμεξ». Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για τους Άγγλους αφού η ελληνική ομάδα κατάφερε να προηγηθεί τρεις φορές και εν τέλει να φύγει με το τρίποντο (2-3). Ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου, Μάικλ Όουεν, μίλησε στο TNT Sports για το παιχνίδι.

Ο Άγγλος αρχικά χαρακτήρισε το γκολ του Σιντιμπέ ως απίστευτο και μάλιστα είπε αστειευόμενος πως ο ίδιος δεν θα μπορούσε να σκοράρει με κεφαλιά από τόσο μακριά. Επιπλέον ο Όουεν πρόσθεσε πως τα άλλα δύο γκολ της Ένωσης είχαν αρκετή δόση τύχης. Συγκεκριμένα για τα τρία τέρματα της ΑΕΚ, ο Όουεν ανέφερε τα εξής: «Απίστευτο τελείωμα! Το είχαν σχεδιάσει. Εγώ με το κεφάλι δεν έχω πετύχει τόσα γκολ, δεν θα μπορούσα να σκοράρω με κεφαλιά από τόσο μακριά (γέλια). Ήταν πολύ ποιοτικό γκολ, αλλά τα άλλα δύο της ΑΕΚ είχαν αρκετή δόση τύχης».

Όπως ήταν λογικό, στη συνέχεια ο Όουεν εστίασε την προσοχή του στη Μπράιτον και μεταξύ άλλων είπε πως η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι πήρε πολύτιμα μαθήματα από αυτήν την αναμέτρηση. Επίσης σχολίασε τις πιθανότητες πρόκρισης των «γλάρων». 

«Η Μπράιτον πήρε πολύτιμα μαθήματα. Το πρόβλημα ήταν ότι όλοι ήταν πολύ ενθουσιασμένοι για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Συχνά τέτοιες περιστάσεις μπορεί να γίνουν πιο σημαντικές από το παιχνίδι καθεαυτό και χάνεις τη συγκέντρωση. Είναι το πρώτο βήμα ενός μακριού ταξιδιού στην Ευρώπη για την Μπράιτον, καθώς με τον τρόπο που παίζουν θα έχουν σταθερή παρουσία και τα επόμενα χρόνια.

Αν είναι να χάσεις ένα παιχνίδι, καλύτερα να είναι στην αρχή, γιατί έχεις αρκετό καιρό για να καλύψεις το χαμένο έδαφος. Θα πρέπει όμως να πας να κερδίσεις σε μια δύσκολη έδρα, όπως του Άγιαξ ή της Μαρσέιγ. Αν κάνουν τρεις νίκες, πιστεύω πως θα έχουν καλές πιθανότητες να περάσουν. Μπορούν να τα καταφέρουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.