Οπαδικό επεισόδιο στο Αγρίνιο - Επιτέθηκαν σε 17χρονο που φορούσε μπλούζα του Παναθηναϊκού

Οπαδική επίθεση

i

© PrtScr

Οπαδικό επεισόδιο στο Αγρίνιο - Επιτέθηκαν σε 17χρονο που φορούσε μπλούζα του Παναθηναϊκού

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:51 - 26.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:19 - 14.08.2024

Το φαινόμενο με τα οπαδικά επεισόδια στην Ελλάδα δεν έχουν τελειωμό, με θύμα αυτήν τη φορά ένα 17χρονο στο Αγρίνιο ο οποίος φορούσε μπλούζα διαφορετικής ομάδας.

Τα οπαδικά επεισόδια στην Ελλάδα δεν έχουν τελειωμό κι όπως αποδείχθηκε, η δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη που συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα δεν έγινε... μάθημα. Αυτή τη φορά θύμα οπαδικού επεισοδίου έπεσε ένας 17χρονος το περασμένο βράδυ (25/6) στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με το Agriniotimes.gr, ο νεαρός φορούσε μπλούζα του Παναθηναϊκού και δέχτηκε επίθεση από τέσσερα άτομα στη μέση του δρόμου, στην Πλατεία Δημάδη.

Ο γονείς του 17χρονου έσπευσαν να καταγγείλουν πως πέρα από την λεκτική επίθεση, οι δράστες τον χτύπησαν, του πήραν την μπλούζα που φορούσε ενώ επίσης του έκλεψαν τα χρήματα και το κινητό. Μετά το σοβαρό αυτό περιστατικό οι γονείς κατευθύνθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου και έκαναν μηνύσεις, με τον νεαρό να μεταφέρεται στο νοσοκομείο Αγρινίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες οι δράστες ήταν τέσσερις, για τους οποίους έχει σχηματιστεί δικογραφία για αθλητική βία και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Χτύπησαν ανήλικους κι έσκισαν τη μπλούζα του Άρη που φορούσε 15χρονος

Ένα παρόμοιο περιστατικό έλαβε μέρος στη Θεσσαλονίκη στα τέλη του περασμένου μήνα. Σύμφωνα με το thestival.gr, δέκα άτομα επιτέθηκαν σε ομάδα ανήλικων, επειδή ένας από αυτούς φορούσε μπλούζα του Άρη. Το περιστατικό σημειώθηκε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 11 το βράδυ. Οι δράστες προσέγγισαν επιθετικά την παρέα των ανήλικων, που βρισκόταν σε πάρκο του Πανοράματος. Είχαν αντιληφθεί ότι ένας από τους ανήλικους φορούσε μπλούζα με διακριτικά του Άρη. Οι ανήλικοι, περίπου 8 άτομα, έτρεξαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις για να γλιτώσουν.

Οι δράστες εντόπισαν έναν 15χρονο από την παρέα σε κοντινή απόσταση. Του έβγαλαν τη ζακέτα και είδαν ότι φορούσε μπλούζα του Άρη. Ένας εκ των δραστών, ηλικίας περίπου 30 ετών, άρπαξε τη ζακέτα κι έσκισε τη μπλούζα του ανήλικου. Στη συνέχεια οι δράστες βρήκαν στην περιοχή ακόμα έναν νεαρό από την παρέα των ανήλικων. Ήταν αυτός που τράβηξε αρχικά την προσοχή τους επειδή φορούσε μπλούζα του Άρη. Τον ακινητοποίησαν και τον χτύπησαν, τραυματίζοντάς τον ελαφρά. Το συμβάν ερευνάται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, έπειτα από σχετική καταγγελία μητέρας ενός εκ των ανήλικων.