Οπαδός της ΑΕΚ: «Αν το πάρει ο Ολυμπιακός θα είναι μαχαιριά στην καρδιά»

OPAP Arena

i

©Sportal

Οπαδός της ΑΕΚ: «Αν το πάρει ο Ολυμπιακός θα είναι μαχαιριά στην καρδιά»

Sportal newsroom 11:52 - 29.05.2024 / Ανανεώθηκε: 12:12 - 29.05.2024

Ενας φίλος της ΑΕΚ μίλησε στο ιταλικό Μέσο, «violanews» κι έκανε την πρόβλεψή του για τον νικητή του Conference League.

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τη Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League στην «OPAP Αrena» το βράδυ της Τετάρτης (29/5, 22:00) και θέλει στην παρθενική του εμφάνιση τόσο στην διοργάνωση όσο και σε ευρωπαϊκό τελικό να κατακτήσει το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Για τη μεγάλη αυτή αναμέτρηση κλήθηκε να μιλήσει στο «violanews» ένας οπαδός της ΑΕΚ, ο οποίος είπε την προτίμησή του για το νικητή του τελικού.

Το αστρονομικό ποσό που θα λάβει ο Ολυμπιακός αν κατακτήσει το Conference League
CONFERENCE LEAGUE

10:39 - 29.05.2024

Το αστρονομικό ποσό που θα λάβει ο Ολυμπιακός αν κατακτήσει το Conference League

Το βράδυ της Τετάρτης (29/05, 22:00) ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία με χρυσά γράμματα και παράλληλα να γεμίσει τα ταμεία του με ένα αστρονομικό ποσό σε περίπτωση κατάκτησης του Conference League.

«Το ρίσκο ήταν πολύ μεγάλο, ο ΠΑΟΚ έφτασε στα προημιτελικά και προβλεπόταν τελικός Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ... Το γήπεδό μας εγκαινιάστηκε πριν από λίγο καιρό, για εμάς στην ΑΕΚ είναι σαν το σπίτι μας, μας νοιάζει πολύ. Από αθλητική άποψη, το να βλέπεις έναν αντίπαλο να κερδίζει εδώ θα ήταν σοκ. Μαχαιριά στην καρδιά. Μεταξύ άλλων, η ΑΕΚ είναι αδελφοποιημένη με τη Λιβόρνο, οπότε δεν είναι και τόσο καλοδεχούμενη η Φιορεντίνα, γι' αυτό εδώ και όχι για άλλους, θεός να το κάνει. Αλλά μεταξύ των δύο, δεν έχουμε καμία αμφιβολία».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την αντιπαλότητα μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού: «Θα έλεγα ότι η αντιπαλότητα των δύο είναι τεράστια. Ο Ολυμπιακός έχει πάρει πολλά πρωταθλήματα σερί στο παρελθόν, το 2008 η ΑΕΚ κέρδισε στο γήπεδο αλλά ο Ολυμπιακός κέρδισε ένα παιχνίδι στα χαρτιά και αυτό ήταν καθοριστικό... Στο μπάσκετ δεν υπάρχει σύγκριση, είναι πιο δυνατός ο Ολυμπιακός, επομένως το ποδόσφαιρο είναι ευκαιρία για εκδίκηση».

Για τα μέτρα ασφαλείας στην «OPAP Arena»: «Υπάρχουν πολλά μέτρα ασφαλείας, νομίζω και ελπίζω να μην συμβεί κάτι σοβαρό. Ήδη όλα γύρω από το γήπεδο είναι κλειστά, θα κάνουν τα πάντα για να μην συμβεί τίποτα».

Τέλος, ο οπαδός της ΑΕΚ κλήθηκε να δώσει ένα σχόλιο για το γήπεδο της ομάδας του: «Το 1999 έγινε ένας μεγάλος σεισμός, το παλιό στάδιο (στο ίδιο τετράγωνο με το σημερινό) κατεδαφίστηκε το 2003 με την ιδέα να χτιστεί ένα νέο για τους Ολυμπιακούς του 2004, αλλά δεν έγινε τίποτα. Από εκεί έως το 2022 η ΑΕΚ φιλοξενήθηκε σε όλη την Αττική. Το Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας δεν είναι κατάλληλο για ποδόσφαιρο, είναι πολύ μεγάλο, κόστισε επίσης πολλά χρήματα και υπήρχε γραφειοκρατία με τη διοίκηση. Οι εργασίες συνεχίστηκαν για εννιά χρόνια. Όταν όμως εγκαινιάστηκε το νέο γήπεδο, έφερε αμέσως το πρωτάθλημα και το κύπελλο, λίγο σαν αποτέλεσμα του Allianz Stadium για τη Γιουβέντους. Ο τελικός είναι πηγή υπερηφάνειας, αλλά αν τον κερδίσει ο Ολυμπιακός θα μας το κρατάει για χρόνια».